Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Monday, March 28, 2011

:: mY PaRcEL iS HeRe - PaRt. 3 ::

hello hello~

waaa...lajunye meng'update' hari ni kan..??parcel aku yang ketiga pula sudah sampai hari ini...sangat hepi okeh...kan aku penah cakap, untuk persiapan si kecik ni aku nak setelkan sume skali cepat-cepat...sebab aku tau keja aku ni makin ari makin banyak...jadi untuk mengelakkan sebarang keciciran atau kelupaan untuk menyediakan sesuatu, aku prepare je siap-siap...heheheh...*intro untuk menyedapkan hati ni*

bagi melengkapkan perjalanan breastfeeding-mummy-to-be ni, aku adala order beberapa barang secara online daripada MomsLittleOnes.com..bukannya takmo pegi ke kedai tu, tapi macam yang aku penah btau jugak la..lately, every weekend kitorang hasben-wifey ada je hal...maybe akhir bulan 4 nanti baru la agak free sikit...itupun maybe...so, disebabkan aku nak siapkan sume preparation ni awal aku order jela online...senang...skang ni pun aku da asingkan barang-barang yang nak bawak p hospital, yang mana nak simpan kat umah, yang mana nak bawak balik kampung...^_^

cewah cewah~ itu dia..parcel ku dari MomsLittleOnes sudah sampai~

terkejut pulak aku bila pakcik GDex tu datang depan meja aku..hehehe...selalunya lau ada parcel, samada aku kena pgi amik kat bilik mel atau aku kena pegi collect sendiri kat pos laju tu...hehehe...nak tau ke apa yang aku order tu...?? *bizi bodi jugak ek korang ni...heheheheh*

Barang 1 :: EBM bottle storage daripada MLO...yang tu harga untuk twin pack tu...aku beli RM65.00..dapat 12 botol terus...

Barang 2 :: EBM bottle storage jugak *lagi???*...yang ni beli dengan harga PWP...dalam RM30 sahaja..yang ni adalah 6botol sahaja ye...

Barang 3 :: adalah yang paling aku nanti-nantikan...heheh...buku panduan penyusuan susu ibu bagi ibu berkerjaya...dan dapat bonus skali buku Pumpin' Pals..

hehehehe..itula sahaja barang-barang yang dihantar oleh pakcik GDeX itu tadi...sure korang macam blur kan..apsalla aku beli banyak sangat bottle storage tu...sedangkan aku da ada plastics storage..sebenarnya macam ni kome...*eceh...macam apa je*...sebab nya..adala sorang membe aku pesan awal-awal..dia kata time pantang nanti la waktu yang paling sesuai untuk membuat EBM stock...disebabkan aku bercadang untuk berpantang di umah mak aku, dan peti ais umah mak aku cumala peti ais satu pintu sahaja...maka aku takut kalau guna plastik nanti susah nak menyusunnya...maka aku ingat mungkin senang sket lau guna botol sebab saiz dia kan sama je...senangla sket nak susun kot...hehehehe...dan mungkin akan diposkan kepada encik Hasben untuk dibawa balik dan simpankan ke peti ais di umah sendiri secara berkala...hehehehe....

maka lengkapla suda persiapan breastfeeding-mummy-to-be buat masa ini...alhamdulillah...biarla apa orang nak fikir, apa orang nak kata...aku yakin, dan aku pasti...Tuhan akan bantu aku untuk memberikan khasiat yang terbaik untuk si kecik ni...insya Allah....

till then~

2 comments:

EllyEllies said...

hee...bagus2..semngt nak bf..tapi kalo ruang peti kecik simpan dlam plastic liner jimat space..beli yg ziplock punye..kite leh nipiskan die so jimat ruang susun rapat2

Nia_alJunid said...

elly...

yang plastik pun ada..cuma saja beli lebih sket yang botol ni...senang nak transfer sume..kalau misi berjaya kena beli peti ais besar la kot..heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::