Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Tuesday, March 29, 2011

:: dReaMs aRe aLwaYs sWeeT ::

hello hello~

semalam lidah & tekak ni betul-betul rasa teringin nak makan MimiLolo -- donut dari Big Apple Donut & Cafe -- jadinya sejak pagi lagi aku da ingatkan encik Hasben supaya membeli donut ini sebelum balik rumah...sebenarnya, sebelum ni aku bukanla peminat donut pun...kadang-kadang bila mak aku masak donut pun aku cuma makan ala rasa-rasa je...tapi sejak pregnant ni memang aku suka sangat ngan donut...tapi cuma donut MimiLolo ni saje ye..yang lain-lain tu ada jugak test, tapi setakat ni yang mampu membuatkan aku menelan liur setiap kali ingat cuma MimiLolo saja...heheheheh

tengah dalam keinginan menikmati si MimiLolo tu aku dikhabarkan dengan berita yang sangat menggembirakan...seorang lagi kawan baik aku jugak bakal bergelar ibu hujung tahun ni...alhamdulillah, besar sungguh kurniaanMu Tuhan...dia ni sama macam aku jugak...dah setahun lebih bergelar isteri, kini dikurniakan anugerah yang amat berharga dalam hidup...dan aku, terlalu gembira dengan berita itu...

dari kiri: as (sudah selamat bergelar ibu kepada Zaqwan, aku, dan ckin (bakal menjadi ibu hujung tahun ni)

alhamdulillah...masing-masing bakal punya cerita sendiri..gambar ni diambil masa 2nd year kitorang kat UKM...aku ngan ckin adalah roomate (bersama dengan sorang lagi kawan baik aku -- sushella edayu--)...lepas abes blaja aku keja kontrak kat putrajaya...dan ditakdirkan, ckin pun dapat keja kontrak -- yang lebih baik daripada aku -- kat putrajaya jugak...so, kitorang menyewa umah sama-sama..dan jadik roomate lagi skali...sampaila masa kitorang masing-masing pindah keluar dari umah tu sebab masing-masing da dapat roomate a.k.a housemate a.k.a soulmate masing-masing...hehehe....aku doakan semuanya selamat untuk dia...

dan berbalik kepada cerita keinginan membuak-buak aku terhadap MimiLolo semalam....balik kerja tu temankan encik Hasben makan nasik dulu...pastu dia pun bawak aku ke Big Apple Donut & Cafe kat Alamanda tu..hehehe...rasa macam nak menari-nari, macam sepanjang jalan ada pelangi...hehehe...melampau tak respon aku terhadap keinginan yang hampir tercapai itu...sampai je cepat-cepat intai -- ada lagi tak MimiLolo tu --- sebab sebelum ni aku datang tapi MimiLolo da abes..

dan di situ dia..ada 3 ketul je lagi...aku pun laju-laju je order kat adik tu -- dik, bagi MimiLolo dua --...dan tersenyum....lepas je bayar, bungkus maka senyuman pun tak lekang-lekang...ehehehe...lepak MPH jap -- perkara yang wajib buat kalau pegi ke mana-mana shopping kompleks -- dan sambar la 2,3 buku...takpe, encik Hasben yang jadik tukang bayar...dan bergerak pulang ke umah...lepas isyak je, terus je aku hidangkan si MimiLolo idaman aku tu...
gambar dari website Big Apple..sangat yummy yummy the yummy kan..???

si MimiLolo yang aku beli daripada big Apple outlet kat Alamanda...tak bulat-bulat macam donut pun kan...??tak kisahla, asalkan dia MimiLolo~

si kecik yang turut bersuka-ria menikmati MimiLolo yang dihajati...bukan main lagi perut aku bergelombang-gelombang malam tadi...

bantal sedap yang dilupakan sejenak dek kerana ada si MimiLolo..kejap je...abes je makan, laju je aku sambar dia balik....

dan alhamdulillah...terlepas sudah keinginan terhadap MimiLolo itu...terima kasih yang tidak terhingga kepada encik Hasben yang sudi melayan kerenah aku ni...

till then~

2 comments:

EllyEllies said...

sedap ke mimilolo ni net..rase milo ke..nak g try gak ah..hee

Nia_alJunid said...

elly..

sure la sedap elly..lau tak, takdela dok teringat2 je..hehehe...aah..rasa milo la..fami suka yang oreo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::