Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Thursday, June 4, 2009

PoMpuaN "iTu" seKaLi LaGi MeMbuaT aKu beNgaNg!!!

Dah lama tak menconteng..slalu meng “cut-and-paste” je..hehehehe..yes..sekarang ni waktu kerja..badan, minta, kakitangan & perasaan telah terlalu penat untuk menjadi pekerja yang produktif ^aiyak..padahal baru jam 9.30^ jadi..mencuri sedikit masa untuk mentaip di sini…

3 hari boss takde, mula2 rasa macam da keluar anak bulan untuk beraya..tapi kenyataannya TiDaK..sebab terlalu banyak kerja yang perlu disiapkan..Cuma satu kelebihan yang amat dirasai sepanjang 3 hari itu ialah KeTeNaNgaN dalam melakukan kerja2 tersebut..alangkah indahnya…^hehehehe^

Dalam menikmati ketenangan itu..rupanya aku telah melakukan satu kesilapan besar ^adoyai..sowi boss..memang tak pasan^ jadi untuk menebus kesilapan itu, aku ngan sorang officemate aku telah menggandakan usaha kami dalam bekerja..semalam yang patutnya kami nikmati sebagai hari ketenangan terakhir minggu ini telah menjadi hari yang paling sibuk minggu ini..gara2 miscommunications yang terjadi antara kami dgn boss…

So hari ini kami masing2 bersetuju untuk tidak membangkitkan isu itu di hadapan boss kami..^nak senyap2 jela kononnya^ dan akan cepat2 bertukar topic sekiranya isu itu timbul..sebab kalau kena marah memang sampai mati takleh lupa..huhuhuhu…

Erm..sebenarnya aku Cuma nak cakap pasal tu..tapi tetibe aku jadik panas pulak pagi ni..??nape..??tentulah dengan pompuan **** yang pernah aku mention dalam blog dulu..sesape yang tataw lehla refer kat sini
semalam kami ada meeting ~ yang nama aku takde pun dalam JK tu..dahla banyak gile keja utk JK tu AKU yang buat..padahal yang betul2 ada nama dalam JK tu smalam sume pegi meeting tu..nie tetibe dia datang jumpa aku dan ARAHKAN aku buat minit meeting smalam..nape ko tak mintak AJK lain je buat..yang betul2 ada nama dalam tu..kalau aku ni takde keja bolehla ko nak ARAH2 (walaupun aku tak penah anggap ko macam Boss – Boss ngan pompuan ni adalah org yg berbeza)…bengang gua beb!!!!

So..daripada aku terus emo dan mungkin mentaip kata2 yang bakal membuat org menyampah, biarla aku stop dulu..ingat nak cite banyak tadi tapi pompuan nie betol2 membuat aku bengang..lagi2 skang ni dia tengah baik punye bersembang…WTH!!!

p/s: sorry kalau terlebih emo..but rily feel hot inside..

Monday, February 16, 2009

:: JoM bReaKFasT ::

erm..lama da aku nak post n3 pasai breakfast niee.dr minggu lepas lagi..tp rasa malas gile nak update blog nie walaupun slalu bukak..kat opis skang time lunch n balik jela yg free pun..keja da semakin banyak skang..eh..stop bebel..jom kongsi sama-sama pasai nih..hehehehe
korang ada menu breakfast WAJIB tak..??hehehe..used to have it..dulu time skolah rendah, aku suka gile makan nasi lemak..tapi biasanya nasi lemak tu hanya dapat dibeli time rehat je..ingat lagi..sepinggan 50sen..dulu2 makan kat kantin skola rendah kan murah je..betoi tak..??

nasi lemak kat kantin skola rendah aku mmg yang paling sedap skali la..heheheh..jangan tanya aku nape..sebab aku pon tatw..yang aku tau aku mmg suka makan nasi lemak tu..sambal dia besh gile..ikan bilis pon rangup..erm...nyum..nyum..heheheh
2nd tempat yang aku jumpa nasi lemak sedap time aku keja kat kilang dulu..pas u..kilang tu cina punye..nak makan punye la payah..bayang kan la..area kilang..time lunch mmg berpusu2 la org mencari habuan..hahahah..tapi kat tepi kilang tu ada akak jual nasi lemak kangkung..lau lambat nanti abes..so aku slalu jalan cepat2 sebab tanak terlepas makan nasi lemak dia..murah je..sepinggan RM1.50 lau tak silap..tapi berbaloi la ngan kesedapan dia..
menu kedua yang jadi pilihan da tentula roti canai kosong..heheheh..walaupun roti canai tu akan dihidangkan ngan kari, dal..tapi yang menjadi pilihan utama aku tetap lah sambal kosong atau sambal ikan bilis..kadang2 aku campurkan je sambal tu ke dalam dal..aku sebenarnya kureng sket kari2 nih..tapi lau ngan roti canai aku layan kan je..

lau ikutkan dulu..aku suka makan roti canai telur..tapi ada la satu filem klako kat wayang yg wat aku ilang minat kat roti telur nih..erm..takmo la kabo cite pe..lau korang tau diam2 jela ek..sebab aku masih lagi ingin menghormati peminta2 tegar roti telur..hehehehe..sebenarnya sedap jugak roti telur nih..juz beware la..sebab kolestrol dia mmg tinggi..heheheh
erm..masa study kat Matrik Perlis dulu, aku diperkenalkan ngan menu breakfast yang baru iaitu MOY SUP..moy sup nie lebih kurang macam bubur nasi tapi banyak kuah sket..hehehe..tu menu breakfast aku kat KMP dulu..moy sup ni senang jumpa kat utara..lagipun lau makan kat sini rasa dia mmg tak sama..

setengah2 org mmg suka makan bubur time breakfast..nape..??aku tataw..tanya la org yg suka makan..eheheheh..maybe sebab bubur ni banyak khasiat kot..lau aku pulak, aku suka makan bubur time demam ataupun time aku lapo tapi takde selera nak makan nasik..huhuhuh..
apepun..as Malaysian kite patut bersyukur kan..dan sepatutnye bangga ngan makanan kita..bukan apa..la ni aku tengok org kite pun da ramai yang minat makan makanan luar utk breakfast..contoh..??set breakfast kat McD, brownies, sandwich, etc..sedangkan kat luar negara, org asing siap kaut untung ngan jual makanan malaysia for breakfast..huhuhuh..pk2 kan la..


Thursday, February 5, 2009

:: My FaV Tv ShoW::




~GoSsiP GiRL~
have you ever heard 'bout this tv show..??being honest, this my favourite tv show ever..hahahaha..why..??not sure 'bout that...but this show really excites me..the storyline was simple but will make viewers being curious 'bout what will happen next...



for all those has been wacthing this show ~ great..!!!hehehe..but juz wanna introduce all the character played..basically refer to their picture up there..
::JeNny huMpRey:: ::cHucK BaSs:: ::sEreNa vaN dEr WoodsEn:: ::DaN HuMprEy:: ::blaiR wardoLf:: ::Nate aRcHibaLd::

this show based by a true story..but has been changed a lil to added something spicy n naughty but the angel sides is still there..hehehe..maybe thats one of the reason why i love this show much..
introducing my fav character in this show - BLaKe LivELy as SereNa VaN dEr w0oDseNs..i really2 adore her..i loved her looks, her appearance, her heart, her spirit, her love, everything bout her..she was too good to be true..hehehehe...she care bout all the important persons in her life..she was being too well as SereNa..



also my fav is LeiGhTon mEesTer as bLaiR waRdoLF..she was so pure as sNoW wHiTe..really adore her looks, her style, her purity, her lil evil inside..she got everything what a girl want..hehehehe...she loved wearing dresses/skirts..n never leave her scarves behind..she looks so damn cute but gergous..hehehe...

SeReNa & bLaiRwas really a good friend..when things coming turn bad,a lil 'war' held among them..but as we know, the true love win..so then they becoming good again..and facing so much thing together..



 one is the queen of the city and another is just a simple "LoNeLy Boy"..DaN was a guy who secretly admire SeReNa for quite a long time..but he didnt have any courage to talk with her..he was once saved SeReNa during last year thanksgiving but SeReNa (which is drunk that night) couldnt possibly remember him..what a shame..hehehehe...as for two person with totally different background, these lovebird had faces many trouble but they are still being together (as far as in the episodes showing)..




my fav couple in this show was cHUck & bLaiR...cHuCk BaSs was one of my favourite hero in this show..he's not really that kind of 'hero' but with his pure lil heart, he was like a hero for me..ChUcK been introduced as a womaniser, a guy with no heart, no love..but once he realised he was in love, all he wanna do is murdered all the butterflies in his stomach..hehehehe..ho adore bLaiR sooooo much..even Nate is his best friend ever, but it doesnt stop him for loving bLaiR..

from a playboy to a loyal lover, chUcK BaSs was truly my hero..n my favourite character..i loved more to see bLaiR with ChUcK rather than seeing bLaiR with NaTe..hehehe..the feeling, the passion, and all the excitement was truly reveal for the scene of bLaiR & cHUcK..really love this couple soo much..hehehehe



masquarade anyone..??hehehe..last but not least..this is NaTe & JeNny (from the episode tHe HanDmaideN's TaLe)..this two was not really my fav..hehehe..but they're presents need to be there..to complete all my fav characters scenes..hehehehe..

NaTe was firstly dated bLaiR but then bLair ralised that NaTe was not her true love but ChUcK..JeNny was DaN's sister..she always want to be with all the upper east high-class chicks..she got it, but have to sacrifice something as returning..but then she becoming more adorable in season 2 and so on..

in my point of view, NaTe was just confuse with himself..he admitted that he loved bLair, but he always thinking about SeReNa & involved with JeNny for quite a time..so who is truly a playboy besides ChUcK anyway..??hehehe


whatever it is..just wanna share my fav show..
U kNoW U LoVe Me..XOXO GoSsiP GiRL~

Tuesday, January 13, 2009

:: biLa RasaKu iNi raSaMu ::

Aku memang terlanjur mencintaimu
Dan tak kan pernah ku sesali itu
Seluruh jiwa telah kuserahkan
Mengenang janji setiaku
Ku mohon jangan jadikan semua ini
Alasan kau menyakitiku
Meskipun cintamu tak hanya untukku
Tapi cobalah sejenak mengerti
Bila rasaku ini rasamu
Sanggupkah engkau menahan sakitnya
terhianati cinta yang kau jaga
Coba bayangkan kembali
betapa hancurnya hati ini kasih
Semua telah terjadi

Monday, January 12, 2009

:: paGi yG gELap..kiNi suDaH tEraNg ::

waaaaa....rily lama tak update pape kat sini kan..??
hurm..life agak tensed lately..yela..dengan keja yg mmg takkan abih..ngan life yang makin banyak commitment..adoyai..kadang2 aku pk...mmg sume org akan lalui menda yg sama ke..??huhuhuhu....soklan takleh pakai punye kan..???

aku br je naik keja pas 5hari mc..adoyai..awal tahun 2009 nampaknya tak bape memuaskan ati aku..dr segi prestasi keja, love life, malah kesihatan jugak..aku br je pas wat minor operation minggu lepas..ala..menda kecik je..tp stendet r..menda kecik pun lau tak diubati, leh bawak jadi masalah besar..betoi tak..??so atas kesedaran yang masih ada tu la aku brani amik keputusan nak wat gak oper8ion tu..ikutkan tak brani aku..hukhukhuk..tp alhamdulillah..semuanya pun berjalan dengan lancar..hehehehe..

thanks untuk hosmet aku yang banyak tolong time2 aku terlantar dek ubat bius yang tak ilang2 tu..thanks wat ayah aku yg tak pasal2 kena lepak kat spital sehari suntuk...thanks gak wat beloved fiancee yang bawakkan aku bubur McD (nyum...nyum...) sebab aku tak lalu makan bihun spital..thanks untuk sume yg ada time2 aku sakit (?) tu la...hehehehe...love u all...!!!!!!MMMMUUUAHHHHH!!!!!!!!!!!!!
big kiss 4 u all..

walaupun aku banyak sangat keja kena wat n kena submit by this week..tp ntahla..maybe sebab banyak sangat menda ntahapeape jadik..aku punye motivasi tu kurangla sket..huhuhu..ade tak sesape ada idea nak bg center sket pale aku nih..??bg nak balik wat keja..??adoyai...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::