Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Wednesday, December 15, 2010

:: mY 2nD cHeCk uP ::

alhamdulillah...baby sudah masuk 14 minggu...masih takde rasa apa-apa jugak lagi...hehehehe...tapi semalam pegi check up untuk kali yang kedua...kali ni da pandai sket la..pas kaunter ni, kaunter tu...dan seterusnya...

yang tak bestnya..HB ataupun iron telah menurun la..huhuhu...macam mana ni...memang la aku mengaku..aku memang cukup malas nak makan ubat ataupun minum susu...ntahla...ini bukan sebab pembawakan baby ye..tapi memang sejak kecik dulu, dua menda ni memang aku avoid sangat-sangat...nampaknya terpaksala aku mencuba dan terus mencuba...apa saja untuk si kecik ni....huhuhuhu


My Pregnancy :: 14 Weeks
Baby sudah sebesar lemon ye..pergi pasar malam smalam saje aku beli lemon..bukan nak buat masak or letak dalam ice lemon tea..tapi saje aku beli sebab dia sama saiz ngan si kecik ni...hehehehe....keciknye dia kan~? setakat ni, alhamdulillah...aku sihat-sihat saja..takdela pulak mengalami simptom-simptom yang biasa dialami oleh ibu-ibu mengandung yang lain..tekanan darah aku normal, kandungan gula juga normal...malah takde juga rasa loya-loya, pening kepala, atau muntah sana-sini...cuma kadang-kadang aku tak tahan dengan sesetengah bau...mungkin itu biasa la kot...hehehe

ada sedara-mara yang dah mula bertanya...agaknya mak yang kabor kot...tapi nak bagitau pun macam segan-segan je lagi..almaklumlah, 14 minggu tu pun masih baru lagi kan...hehehehe....

Friday, December 3, 2010

NeW Blog~!!

salam and hi all~!!!

dua tiga hari ni bosan sangat..sebab keja melambak-lambak..and sebab incik hasben pegi outstation pulak...so dok bosan2 kat umah tu, tangan ni pun saje la mengada menaip sana-sini...and hasilnya --> satu blog baru akan dibuka..hey hey hey~!!!

blog ni lebih kurang macam blog asal yang sekarang ni...just tetiba masa tu ada idea baru untuk menulis..jadi bagi tidak mengganggu cerita-cerita yang sedia ada di sini, aku letakkan kat sana...hehehehe...so, kalau korang rajin and ada masa..bolehla jenguk2 blog tu kat alamat ni Antique Bakery No. 19 and komen la apa yang patut...insya Allah semua komen dan cadangan korang tu akan dijadikan sumber penambahbaikan...

dan oh ye...header blog ini adalah dihasilkan oleh seorang member yang juga seorang blogger..yang mana otak dan jari-jemarinya teramatlah kreatif..sebab lau sendiri nak buat memang x menjadi...kalau ada sesapa yang nak rasa air tangan beliau, ada ditawarkan khidmat meng"create" header di blog beliau..bolehla lawat ke blog Miss Sue...buat masa sekarang masih miss lagi..tapi insya Allah tahun depan mungkin akan bertukar status..hehe..apapun kita tunggu dan doakan beliau okeh..dan blog beliau ni jugak pernah diterbitkan dalam majalah Remaja keluaran November 2010...

ok la..sedikit gambar buat tatapan semua..gambar header yang direka oleh Miss Sue khas untuk blog baru aku..oh yeah~


ini adalah cadangan header beliau yang pertama...oh, disebabkan aku suka lelaki itu maka dia terpilih untuk menjadi model di situ...hehehe...



lepas tu dia kembali dengan cadangan header yang kedua..oh sangat menarik juga yang ini...seperti mana menariknya renungan si model header itu...

dan selepas beberapa cadangan lain yang diberikan..header ini yang menjadi pojaan hatiku...kenapa..??sebab satu: of cosla si model yang memberikan renungan menawan itu...dan sebab dua: background dia yang sangat abstrak, sangat romatik yet sangat simple...ye, aku bersetuju dengan yang ini...apepun thanks a lot Sue~!!!

Wednesday, November 17, 2010

:: mY FirsT cHeCk uP ::

Masa yang dinanti-nanti telah tiba...semalam, semangat sangat pegi ke KK Putrajaya *sebab ni yang paling dekat ngan umah*...encik Hasben pun separuh rela-hati meneman skali...punyala ramai orang...disebabkan terlalu jarang sekali pegi ke KK, maka agak terpinga-pinga la aku kat situ...

pas amik nombor, nurse pun bagi sebuah buku berwarna pink...*owh..kaler pink rupanya...tp awat org dok panggil buku merah...??*..bagi skali ngan botol kecik berpenutup kuning untuk buat urine test...siap pesan lagi, "botol ni kami bagi sekali je..kena bawak setiap kali check up, dan jangan hilangkan"...aku pun sekadar menganggukkan kepala...sepintas lalu, nurse tu pun bagitau...memula kena pegi sini, pastu pegi situ, then scan kad kat sana, pastu kena tunggu...aku pun dengan konfiden jawab "okey"...

sekali hambik ko...melilau-lilau aku kat situ...nak pegi mana dulu ni..??eh, nurse ni tak nak tanya ke aku datang nak watpe ke..maybe sebab kaunter tu mmg untuk preggy mummy, jadinya dia assume sume yang datang tu dah biasa..hey, hello~!!! aku first time ni tau...last-last aku pun main hantam sajalah labu...jarum jam tadi kat nombor 8 sekarang da nak sampai kat nombor 11...tapi nombor aku tak naik-naik jugak...muka encik Hasben yang tadi macam eksaited pun da mula berubah-ubah...huhuhu

akhirnya, dalam kul 12 macam tu selesaila sudah lawatan pertama aku ke KK...takde banyak sangat..maybe sebab masih baru lagi kan -- 10 weeks...jadi dia cuma bekalkan aku dengan vitamin-vitamin yang sepatutnya dan diarahkan untuk rajin minum susu...huhuhu...dan aku jugak diberi tarikh seterusnya untuk check up and tarikh untuk datang scan baby...owh~ sangat lama lagi hokey~

kadang-kadang...aku masih lagi macam tak pecaye...betulke ada baby dalam perut aku ni...yela, sebabkan baru lagi...mana nak rasa sangat heartbeat ke, movements apatah lagi...dan dalam masa yang sama...aku kadang-kadang takut...yela, adala jugak 2,3 orang kawan-kawan, sedara-mara aku yang miscarriage...jadinye for sure la aku risau...dahla aku tunggu lama untuk ada si kecik ni...tapi encik Hasben cakap kat aku "jangan tensen-tensen...insya Allah ada rezeki kita..."

p/s: sedang gigih meng'explore' internet..cari info dan macam-macam tips untuk pregnancy ni...

Thursday, October 21, 2010

:: Yes Ma'aM.. iT's a PosiTiVe~!! ::

Alhamdulillah...semalam lepas kerja kami pun berduyun-duyun *padahal berdua je* ke Klinik Az Zahrah, Bangi...kenapa pilih klinik swasta..??entahla...agaknya sebab ramai orang yang suggest suh ke swasta...maka elok-elok jam enam camtu, kami pun sampaila ke az Zahrah...orang takdela ramai sangat..maybe sebab nak maghrib da kot...huhuhuh

tunggu punya tunggu punya tunggu...masuklah waktu maghrib bagi kawasan Bangi dan sekitarnya...menjangkakan mungkin lama lagi, encik Hasben pun bagitau dia nak pegi surau...dia kata kalau dia balik nanti aku lum masuk, lehla aku p semayang dulu...makanya, tak sampai 5 minit pas encik Hasben kluar, nombor pun naik...huhuhuh....sedihnya, terpaksa masuk sorang-sorang jumpa doktor...prosedurnya..??sama saja..dia bagi aku magic stick and suh p toilet untuk test urine...then tunggu la kejap kat luar tu...

after a while, doktor pun panggil semula...and magic stick tu dia letak atas meja dia..wah~ jelas, nyata dan terang memang ada dua line kat situ..jantung da mula dup-dap-dup-dap nih...walaupun da tau, tapi berdebar jugak nk tunggu kata-kata keramat kluar dari mulut doktor tu...and finally~

Doc: Alhamdulillah...congratulations ma'am...you ARE pregnant...

*aku tersenyum tersipu-sipu jela..doc tu lelaki, non-malaysian lak tu*

Doc: are you coming alone?

Aku: Erm...no.. my husband has go to the masjid..

*dia anggukkan kepala beberapa kali...sambil-sambil tu dia dok menelek kalender*

Doc: okay...now you're in about 6 weeks..you can come again for check up when you are already 8 or 10 weeks...

Aku: Thank you, doc

Keluar je bilik doktor...tengok encik Hasben dah ada kat luar...dia buat muka blur dia, macam biasalah...dia takde tanya or cakap apa-apa pun...dia cuma cakap, "kalau dah abis jomla balik..."..hati kayu betulla encik Hasben nih...huhuhuh...Dalam keta nak balik tu, dia diam je...separuh jalan baru dia tanya...

Hasben: doc cakap apa??

Aku: Betulla...positif..

Hasben: owh~

*diam...aik...dia ni tanak tanya pape ke??*

Hasben: da bape bulan?

Aku: baru 6 minggu...sebulan lebihla..nanti lau da 8 or 10 minggu lehla wat check up..

*diam balik...dalam ati aku dah pikir macam-macam da..dia ni suka ke idak..??lau idak aku nak wat camne..tapi lau suka ngape senyap je...*

-------- lepas sepuluh minit...dekat simpang nak masuk umah... --------------

Hasben: YES~!!!! Abang nak jadi ayah~!!!

Aku: ?????

*terkejut aku...sebab tetibe je dia menjerit...cis...nasib bek bukan aku yang bawak keta...*

lepas tu barulah bising mulut dia tanya itu, ini...rupanya dia kata, dia macam tak percaya..sebab tu dia tak tau nak respon ape..lagipun, ada sket rasa risau katanya...yela, baru sangat lagi kan...dia takut kalau dia over-excited tapi ditakdirkan belum rezeki kitorang lagi dia kecewa nanti...adoila encik Hasben ni...buat ai takut je tau...heheheh

so...alhamdulillah...selepas lama kami menunggu...selepas pelbagai cara dan doa kami usahakan...sampai masanya untuk kami menambah ahli keluarga...mak ngan ayah pun dah tau...biasalah, cucu pertama kan...lama pulak tu menunggu, diorang pun sama eksaitednye dengan kami...doakan sajalah sembilan sepuluh hari itu mampu aku lalui dengan tabah, dan si kecik ini membesar dengan sihat...

p/s:kena tunggu 4 minggu lagi untuk buat buku pink...owh~ bagaimanakah rasanya???

Tuesday, October 19, 2010

:: After A Long Awaits ::

hurm..it's still 11 in the morning but i really didn't feel like working anymore..badan rasa penat sangat..rasa tak sedap..pening pale..??ada la jugak rasanya...

sebenarnya tengah berkecamuk kot...nervous pun ada rasanya ni..hhuhuh...sebenarnya lepas missed period aritu da mula rasa berdebar dah..yela, time semayang maghrib sure terasa benar yang jantung ni berdegup kuat, laju lak tu...then after 2weeks with tender breast and cramping, terus xde rasa apape..pelik la pulak kan...

kira-kira memang da jauh missed tu...laju-laju je bukak website cari pasal pregnancy ni..pastu compare ngan body experience..rasa-rasa macam ada sikit-sikit..tapi keraskan hati jugak...tak nak wat pregnancy test sampai betul-betul da lewat sebulan...setiap kali lalu depan farmasi rasa macam berperang dalam pale ni...yela, nak sangat test tapi dalam masa yang sama takut sangat...mau tak takut..dekat 2 tahun kitorang kawen, bayangkan bape banyak pergnancy test yang aku beli...sume end up negative...so, aku buat-buat jela macam tak kisah..padahla dalam hati melompat-lompat nak tau...

masuk minggu ke 3 missed, aku mula x senang duduk...last-last semalam aku pegi watson kat alamanda tu..konon nak beli mekap..aah...mekapla sangat...sampai 3keping aku beli pregnancy test tu..pikir konon lau kali ni negatif lehla test lain kali lak..hahahaha...hampeh jugak pemikiran time tu rasanya...

balik umah tu buat-buat macam tak kisah lagi..kononnya pikir nak buat test tu esok pagi la..yela orang  kata first urine after sleeping tu lebih accurate...so, layanla tengok tv sume..then azan maghrib..hubby pun bangunla pegi mandi sebab nak semayang japgi ni...then macam spontan je aku pun bangun amik pregnancy test tu and masuk bilik air...masa tu, doa banyak-banyak dalam hati...mintak kalaula negatif jugak aku harap aku dikuatkan hati sekuat-kuatnya...dalam 5 minit tunggu tu, aku paksa-paksa mata aku jangan tengok dulu result dia...

but then cecah je 5 minit, cepat je tangan aku amik tester tu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
n masa tu jugak jantung aku rasa macam nak gugur..hahahaha...kelakar kan..??maunye tak..lepas berdozen-dozen pregnancy test aku buat, inila first time aku nampak ada dua garisan kat situ..siap carik balik pembungkus dia tadi, baca balik instruction sume...3,4 kali aku baca nak make sure kalau dapat 2 garisan tu positif...hehehehehe

then aku pun cepat-cepat lari naik atas...tak sempat nk ketuk pintu bilik tu, aku main redah je masuk...rupanya hubby tengah dok cukur misai janggut dia...masa tu aku jadik speechless la pulak...hahahah..dia pulak buat muka bengang sebab terkejut aku masuk redah je...nasib baik tak luka dagu dia tu...dalam kalut-kalut tu aku hulurla kat dia tester aku tadi..

hubby: amenda ni?
aku: erm......
*pass kat dia pembungkus tester..and dia pun baca sambil kerut2 kening*
hubby: eh..bile beli menda ni? xtau pun
aku: tadi..kat watson
*dia anggukkan pale..pastu dia pandang aku*
hubby: cepatla..nak semayang maghrib da ni

hadoih...kecewa pulak aku ngan reaksi dia tu..aku pun pegi amik air semayang and tunggu dia kat bilik semayang..tak lama dia pun datang...pas semayang tu, dia cium dahi aku...

hubby: jangan excited sangat ye..kita check kat doktor dulu nanti
aku: (bergenang air mata)

hahahahah..nape bergenang air mata aku pun tak tau...so..aku tengah menunggu hari ini habis untuk kitorang pergi check kat klinik...memang takmo teruja sangat sebab awal sangat lagi kan...tapi nak wat camne..??dekat 2 tahun tau...sape yang x excited...??? you tell me...

aku doa semoga semuanya selamat dan seperti yang dijangka...can't wait to tell my family and tengok reaksi dorang pulak...huhuhuhuhuhu

Monday, September 27, 2010

TeMaN RaPaT yaNg MeNyeNaNgKaN

tajuk entri macam bagus je kan..heheheh...tapi rasanya ini entri yang paling panjang dalam tempoh tiga bulan ini ^_^

-- teman rapat yang menyenangkan --

nak ada teman rapat bukan perkara sukar..tapi nak ada teman rapat yang menyenangkan tu yang sebenarnya agak sukar..bukan untuk aku je..tapi mungkin jugak untuk kebanyakan orang...aku snediri ada ramai teman rapat, tapi teman rapat yang menyenangkan..ada, tapi tak ramai...

kenapa nak teman rapat yang menyenangkan...??sape yang suka pada orang yang menyusahkan, betul tak...erm, cuma teman rapat yang menyenangkan ni sebenarnya ada banyak macam...menyenangkan dari segi kewangan..menyenangkan dari segi perasaan..menyenangkan dari segi perbuatan...menyenangkan dari segi berurusan...menyenangkan dari segi pergaulan..dan banyak lagi la...

dalam ramai-ramai teman rapat ni, ada sorang yang betul-betul di hati aku..padahal aku mula kenal dia (betul-betul kenal dan rapat) masa tahun pertama masuk UKM..masa tu kami sama-sama di Kolej A...tapi nak dijadikan cerita, urusetia kolej A ni dah salah anggarkan kemasukan pelajar baru dan menyebabkan kitorang terpaksa dipindahkan ke kolej B..and kami ambil keputusan untuk duduk satu bilik...dan bermula lah episod-episod yang merapatkan kami berdua..alhamdulillah sehingga ke hari ini...

teman rapat yang sangat menyenangkan ini telah bersahabat dengan aku lebih kurang selama 7 tahun..singkat kan tempoh persahabatan kami..??malah dalam tempoh 7 tahun tu, masa kami belajar dulu je kami ni rapat..means, sama-sama pergi sana...sama-sama pergi sini..lepas abis blaja, kami jarang jumpa..sampai aku rasa bersalah..yela, kata kawan baik, teman rapat yang menyenangkan, tapi jarang sangat jumpa..jarang sangat keluar sama-sama...satu hari, aku suarakan kat dia.."kita ni kawan baik, teman rapat yang menyenangkan tapi jarang sangat kita luang masa bersama-sama.." dan jawapan dia yang sampai sekarang boleh mengundang sebak di hati aku ialah "memang kita jarang luangkan masa bersama...tapi selagi aku sentiasa ada dalam hati dan ingatan kau, macam mana kau selalu ada dalam hati dan ingatan aku, kita masih kekal sebagai sahabat, teman rapat yang menyenangkan.." (air mata bergenang bila kata-kata ni terngiang di telinga aku)


so..aku admit tu..sahabat, teman rapat yang menyenangkan bukan yang semestinya perlu bersama-sama..tapi selalunya sentiasa ingat dan mendoakan kesejahteraan satu sama lain...alhamdulillah, sampai sekarang kami masih bersahabat...malah persahabatan kami menyatukan 2 buah keluarga, di mana mak aku dan mak dia juga kini menjadi sahabat (bukan maksudnya kami ni berbesan atau apa ye..)


dan semalam...tanggal 26 Sepetember 2010, teman rapat yang menyenangkan aku telah selamat menjadi ibu kepada seorang bayi lelaki yang sangat comey...sempat dia berseloroh, birthday hero nya sama dengan birthday atuk angkat (di mana atuk angkat itu merujuk kepada ayah aku)..malah selepas aku pulang melawat dia, suami dan baby di hospital sempat dia hantarkan MMS yang mengandungi gambar baby kepada aku dengan tag "khas untuk mummy net."...dan kalaula masa tu aku bukan di kedai makan (yang ironinya ramai orang) tentu masa-masa tu jugak air mata ni berlinang...betapa dia tulus berkongsi kasih anak lelaki sulungnya itu dengan aku..(ini sebab aku masih belum punya cahayamata)


Sushella Edayu Mat Kamal --> adalah seorang sahabat, seorang teman rapat yang menyenangkan untuk aku...bertuahnya Ahmad Sayuti mempunyai seorang isteri sebaik, setulus dia..dan bahagialah Muhammad Alif Rayhan mempunyai ibu-bapa semulia mereka...dan aku..teramat bersyukur dengan hadirnya insan-insan istimewa dalam hidup aku...malah selain suami aku, keluarga aku, sesungguhnya teman rapat yang menyenangkan ini sekeluarga adalah yang paling dekat di hati aku... 

Muhammad Alif Rayhan yang pada makna islamnya bermaksud teman rapat yang menyenangkan...

   

Saturday, June 12, 2010

:: MeNaBuNg aMaLaN MuLia 1 ::

hello hello~

berapa ramai daripada korang masih ada tabung..??ye..tabung...dulu, masa kecik-kecik setahun sekali mesti kitorang beli tabung...macam-macam bentuk dan kaler ada...seingat aku, aku penah ada tabung buah epal, tembikai, ayam and pejabat pos...selain tu, aku jugak penah ada tabung yang dibuat daripada buluh...*ada tak yang tak penah tau tabung buluh tu camne rupanya..???*..tabung yang aku buat daripada botol bedak yang da kosong pun ada..bila da penuh, bertabur bedak yang tinggal sikit-sikit tu time pecahkan dia...hehehehe...

sebelum ni, aku dan encik Hasben menabung dalam balang gula-gula yang plastik tu...dan atas inisiatif selepas berkahwin, aku pun beli la tabung pejabat pos..sangat nostalgia okay tabung ni...hehehe...dan bermula lah episod menabung aku...kadang-kadang banyak, kadang-kadang sikit..kadang-kadang takde langsung...*ini bukan sebab takmo menabung..tapi sebab terlupa dah ada tabung*...hehehe...

dan tanggal 31 Mei 2010, tabung yang sudah penuh itu kami putuskan untuk dipecah...sangat berdebar okey masa ni...simpanan setahun ni...hahahaha...nampak sangat sikit je simpan nya...*nasib baikla ada kwsp..huhuhuhu*

inilah dua badik tabung pejabat pos ku...huhuhu..yang sudah penuh adalah si adik..manakala si abang baru sahaja dijadikan ahli keluarga rasmi sejak beberapa minggu yang lepas..hehehe...amik gamba sama-sama dulu sebelum memulakan acara pemecahan...
si adik yang sudah dipecahkan ruyungnya...hehehe...maka berakhirla sudah sumbangan si adik untuk aku menabungkan duit-duit yang aku ada...time ni sket punya berhati-hati sebab takut bersepah kaca tembikar tu...slow-slow je ketuk..itupun balut dengan kain tebal-tebal dulu...
dan inilah hasilnya daripada perut si adik...sikit sangat kan...kalau nak dibandingkan dengan tabungan masa kanak-kanak ribena dulu, memang terasa sangat perbezaannya...almaklumla, dulu masa kecik-kecik sket punya bersemangat nak menyimpan...bila da besar kenapa semangat tu makin kurang ye..??padahal perasaannya sama je time nak mengira hasil tabungan tu..eksaited~!!!
yang ni pulak hasil tabungan bersama setelah si adik tu penuh...sebabkan masa ni belum sampai lagi si abang tu, bekas tembikar cantik-hadiah-kawen telah menjadi tabung sementara...dan hasilnya adalah tidak kurang hebat berbanding si adik...siapa kata menabung ni tak untung..kan kan kan...????
dan akhirnya setelah dikira-kira...disusun-susun...dihitung-hitung...kitorang packing kan dalam plastik mengikut nilai matawang...heheheh...siap catat lagi berapa keping dan berapa jumlah...bukannya apa, senang nak bawak ke kaunter bank untuk disimpan nanti..kalau tak kang, mau bertabur jugak kat kaunter tu...habis pulak orang-orang yang menunggu giliran tu tolong kutip...hehehe...

walaupun idakle beribu-ribu lemon..tapi keseluruhannya aku dan encik Hasben adalah sangat berpuashati dengan tabungan kitorang...dan kami berazam untuk meneruskan amalan mulia ini di masa-masa akan datang...sebab walaupun sikit tapi kadang-kadang nak keluarkan jumlah yang sama macam ni secara lump-sum bagi simpanan pun terasa berat tau...

untuk yang belum mula menabung tu, menabung la ye..sebab memang banyak kelebihan menabung ni...dan bagi yang sudah berkeluarga dan mempunyai anak-anak yang comel tu...didiklah anak-anak anda menabung..secara tak langsung dia akan lebih menghargai...

Tuesday, March 23, 2010

:: MiaSara QisTina - another PermaTa HaTi ::

minggu lepas another one of my friend selamat bersalin...baby girl juga..huhuu...ramai da anak buah ma long (instead of auntie I nak dorg panggil I ma long)...hehehe...nampaknya raya tahun ni kena bajet lebih sket untuk duit raya..yang tu boleh mintak dekat pa long ek... ^_^

my another anak buah is miasara qistina...baby paling tembam setakat ni...tapi tak taula kalau2 anak buah yang bakal lahir nanti ada yang boleh lawan dengan mia...comel kan mia ni..??


itu gambar masa kat hospital pakar an-nur, bangi...geram betul tgk pipi mia..rasa macam nak makan je..heheheh...


ini gambar mia da selamat sampai umah nenek...pandai da dia buka mata besar2 ek...bila da besar nanti mesti bijak mia ni kan...

baby sendiri belum ada lagi..tengok baby kengkawan pun dah buat I rasa sangat happy...sangat bahagia..lagi2 kalau cium dorang ni..betulla ada orang kata..bau baby tu bau syurga...tak faham kenapa ada manusia2 yang sampai ati buang, bunuh anak dorang...kenapa tak diberi pada I yang sangat2 nak ada anak ni..huhuhuh....rezeki...Tuhan lebih tau...

apa pun...congrates to all friends yang selamat jadi parents..untuk yang bakal jadi parents tu I wish you all good luck..semoga semuanya selamat...

Monday, March 15, 2010

:: LoVe aNd HoPe ::

It's Our 1st Anniversary~!!!


Dearest hubby~
i would like to thank you
for all the days we've been together
and for all the time we spent together
thanks for always being there
and thanks for letting me in your life

thanks for always stand beside me
when i'm good, when i'm bad
and when i'm being in between

it's our first, dearest
and hoping the other will come
and we'll be celebrating together
forever and ever

i didn't ask for more
as long as i have you
i already have the world

~ I LOVE YOU DEAREST!!! ~

Saturday, February 27, 2010

:: MaRioN Si PerMaTa HaTi ::

cuti lama-lama ni bosan juga kan..??lagi-lagi kalau xde aktiviti nak dibuat..betul-betul menghabiskan masa melepak di rumah saja...

tengah-tengah bosan tadi..dapat satu mms masuk..disebabkan kekurangan handphone maka mms hanya boleh dilihat daripada website maxis sahaja..disebabkan mms tu dari seorang member yang dekat tp dah lama tak jumpa..berkobar-kobar rasa..terus connect broadband...heheheh

memula agak kecewa sebab page cannot be displayed..terus call dia, tanya gambar apa yang dia mms tu...tepat pulak tekaan tadi..dia mms gambar baby dia...owh..lagilah ralat rasa di hati ni...sebab memang ternanti-nanti jugak kelahiran tu...

try lagi skali lah..and suprisingly..boleh pulak bukak..tengok gambar baby girl dia yang tengah tido tu hilang semua rasa bosan tadi..sayang sangat rasa nak tutup window tu...nak tengok lama-lama je gambar baby comel tu...anugerah Tuhan..sangat indah kan..


auntie and uncle semua..meet marion..nama penuhnya marion lorelai miseh bt luther alision miseh...daddy saya orang sabah, mummy saya org sarawak..tapi saya orang malaysia...hehehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::