Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Tuesday, October 19, 2010

:: After A Long Awaits ::

hurm..it's still 11 in the morning but i really didn't feel like working anymore..badan rasa penat sangat..rasa tak sedap..pening pale..??ada la jugak rasanya...

sebenarnya tengah berkecamuk kot...nervous pun ada rasanya ni..hhuhuh...sebenarnya lepas missed period aritu da mula rasa berdebar dah..yela, time semayang maghrib sure terasa benar yang jantung ni berdegup kuat, laju lak tu...then after 2weeks with tender breast and cramping, terus xde rasa apape..pelik la pulak kan...

kira-kira memang da jauh missed tu...laju-laju je bukak website cari pasal pregnancy ni..pastu compare ngan body experience..rasa-rasa macam ada sikit-sikit..tapi keraskan hati jugak...tak nak wat pregnancy test sampai betul-betul da lewat sebulan...setiap kali lalu depan farmasi rasa macam berperang dalam pale ni...yela, nak sangat test tapi dalam masa yang sama takut sangat...mau tak takut..dekat 2 tahun kitorang kawen, bayangkan bape banyak pergnancy test yang aku beli...sume end up negative...so, aku buat-buat jela macam tak kisah..padahla dalam hati melompat-lompat nak tau...

masuk minggu ke 3 missed, aku mula x senang duduk...last-last semalam aku pegi watson kat alamanda tu..konon nak beli mekap..aah...mekapla sangat...sampai 3keping aku beli pregnancy test tu..pikir konon lau kali ni negatif lehla test lain kali lak..hahahaha...hampeh jugak pemikiran time tu rasanya...

balik umah tu buat-buat macam tak kisah lagi..kononnya pikir nak buat test tu esok pagi la..yela orang  kata first urine after sleeping tu lebih accurate...so, layanla tengok tv sume..then azan maghrib..hubby pun bangunla pegi mandi sebab nak semayang japgi ni...then macam spontan je aku pun bangun amik pregnancy test tu and masuk bilik air...masa tu, doa banyak-banyak dalam hati...mintak kalaula negatif jugak aku harap aku dikuatkan hati sekuat-kuatnya...dalam 5 minit tunggu tu, aku paksa-paksa mata aku jangan tengok dulu result dia...

but then cecah je 5 minit, cepat je tangan aku amik tester tu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
n masa tu jugak jantung aku rasa macam nak gugur..hahahaha...kelakar kan..??maunye tak..lepas berdozen-dozen pregnancy test aku buat, inila first time aku nampak ada dua garisan kat situ..siap carik balik pembungkus dia tadi, baca balik instruction sume...3,4 kali aku baca nak make sure kalau dapat 2 garisan tu positif...hehehehehe

then aku pun cepat-cepat lari naik atas...tak sempat nk ketuk pintu bilik tu, aku main redah je masuk...rupanya hubby tengah dok cukur misai janggut dia...masa tu aku jadik speechless la pulak...hahahah..dia pulak buat muka bengang sebab terkejut aku masuk redah je...nasib baik tak luka dagu dia tu...dalam kalut-kalut tu aku hulurla kat dia tester aku tadi..

hubby: amenda ni?
aku: erm......
*pass kat dia pembungkus tester..and dia pun baca sambil kerut2 kening*
hubby: eh..bile beli menda ni? xtau pun
aku: tadi..kat watson
*dia anggukkan pale..pastu dia pandang aku*
hubby: cepatla..nak semayang maghrib da ni

hadoih...kecewa pulak aku ngan reaksi dia tu..aku pun pegi amik air semayang and tunggu dia kat bilik semayang..tak lama dia pun datang...pas semayang tu, dia cium dahi aku...

hubby: jangan excited sangat ye..kita check kat doktor dulu nanti
aku: (bergenang air mata)

hahahahah..nape bergenang air mata aku pun tak tau...so..aku tengah menunggu hari ini habis untuk kitorang pergi check kat klinik...memang takmo teruja sangat sebab awal sangat lagi kan...tapi nak wat camne..??dekat 2 tahun tau...sape yang x excited...??? you tell me...

aku doa semoga semuanya selamat dan seperti yang dijangka...can't wait to tell my family and tengok reaksi dorang pulak...huhuhuhuhuhu

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::