Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Thursday, October 21, 2010

:: Yes Ma'aM.. iT's a PosiTiVe~!! ::

Alhamdulillah...semalam lepas kerja kami pun berduyun-duyun *padahal berdua je* ke Klinik Az Zahrah, Bangi...kenapa pilih klinik swasta..??entahla...agaknya sebab ramai orang yang suggest suh ke swasta...maka elok-elok jam enam camtu, kami pun sampaila ke az Zahrah...orang takdela ramai sangat..maybe sebab nak maghrib da kot...huhuhuh

tunggu punya tunggu punya tunggu...masuklah waktu maghrib bagi kawasan Bangi dan sekitarnya...menjangkakan mungkin lama lagi, encik Hasben pun bagitau dia nak pegi surau...dia kata kalau dia balik nanti aku lum masuk, lehla aku p semayang dulu...makanya, tak sampai 5 minit pas encik Hasben kluar, nombor pun naik...huhuhuh....sedihnya, terpaksa masuk sorang-sorang jumpa doktor...prosedurnya..??sama saja..dia bagi aku magic stick and suh p toilet untuk test urine...then tunggu la kejap kat luar tu...

after a while, doktor pun panggil semula...and magic stick tu dia letak atas meja dia..wah~ jelas, nyata dan terang memang ada dua line kat situ..jantung da mula dup-dap-dup-dap nih...walaupun da tau, tapi berdebar jugak nk tunggu kata-kata keramat kluar dari mulut doktor tu...and finally~

Doc: Alhamdulillah...congratulations ma'am...you ARE pregnant...

*aku tersenyum tersipu-sipu jela..doc tu lelaki, non-malaysian lak tu*

Doc: are you coming alone?

Aku: Erm...no.. my husband has go to the masjid..

*dia anggukkan kepala beberapa kali...sambil-sambil tu dia dok menelek kalender*

Doc: okay...now you're in about 6 weeks..you can come again for check up when you are already 8 or 10 weeks...

Aku: Thank you, doc

Keluar je bilik doktor...tengok encik Hasben dah ada kat luar...dia buat muka blur dia, macam biasalah...dia takde tanya or cakap apa-apa pun...dia cuma cakap, "kalau dah abis jomla balik..."..hati kayu betulla encik Hasben nih...huhuhuh...Dalam keta nak balik tu, dia diam je...separuh jalan baru dia tanya...

Hasben: doc cakap apa??

Aku: Betulla...positif..

Hasben: owh~

*diam...aik...dia ni tanak tanya pape ke??*

Hasben: da bape bulan?

Aku: baru 6 minggu...sebulan lebihla..nanti lau da 8 or 10 minggu lehla wat check up..

*diam balik...dalam ati aku dah pikir macam-macam da..dia ni suka ke idak..??lau idak aku nak wat camne..tapi lau suka ngape senyap je...*

-------- lepas sepuluh minit...dekat simpang nak masuk umah... --------------

Hasben: YES~!!!! Abang nak jadi ayah~!!!

Aku: ?????

*terkejut aku...sebab tetibe je dia menjerit...cis...nasib bek bukan aku yang bawak keta...*

lepas tu barulah bising mulut dia tanya itu, ini...rupanya dia kata, dia macam tak percaya..sebab tu dia tak tau nak respon ape..lagipun, ada sket rasa risau katanya...yela, baru sangat lagi kan...dia takut kalau dia over-excited tapi ditakdirkan belum rezeki kitorang lagi dia kecewa nanti...adoila encik Hasben ni...buat ai takut je tau...heheheh

so...alhamdulillah...selepas lama kami menunggu...selepas pelbagai cara dan doa kami usahakan...sampai masanya untuk kami menambah ahli keluarga...mak ngan ayah pun dah tau...biasalah, cucu pertama kan...lama pulak tu menunggu, diorang pun sama eksaitednye dengan kami...doakan sajalah sembilan sepuluh hari itu mampu aku lalui dengan tabah, dan si kecik ini membesar dengan sihat...

p/s:kena tunggu 4 minggu lagi untuk buat buku pink...owh~ bagaimanakah rasanya???

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::