Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Friday, April 8, 2011

:: MeNaBuNg aMaLaN MuLia 3 ::

hello hello~

selamat bertemu lagi di pagi jumaat yang penuh barokah ini...hehehe...agak seronok sebab memulakan hari dengan cara yang betul...*macam la hari-hari lain tu tak betul..ye tak??* petang-petang macam ni dok kelam-kabut prepare slide untuk jadik penceramah hari Isnin nanti..sangat tak bagus ye, sebab wat keja last menet...*sila jangan tiru macam saya ok~*

bila mata da mula berpinar-pinar, stop la kejap membelek slide-slide yang ada..lagipun hati ngan pikiran ni da dok teringat nak balik kampung sok...tak dirancang pun..tadi mak call, kata esok anak makngah nak kawen...so sudden tapi sonok la jugak...ada la alasan nak ajak encik Hasben balik kampung...walaupun sebenarnya plan nak ajak encik Hasben pegi bercuti..yela, berdua-duaan sebelum si kecik ni keluar kan...??hehehehe...tengah-tengah mengemas meja ni terpandangla tabung duit syiling yang da lama dok bertapa kat tepi pc ni...hehehe...memang aku sengaja je letak kat situ...ada orang kata, tak takut ilang ke..??pada aku, kalau ilang tu maknanya bukan la rezeki aku...kan..??

so, laju jela tangan pegi menuang sume isi tabung tu ke atas meja..and start counting...banyak jugak rupanya ye hasil tabungan aku kat opis ni...macam tak sangka pulak...yela, setiap kali naik dari kafe lau ada syiling aku masuk la dalam tabung tu...heheheh...

barisan syiling seposen dan lima ploh sen yang takdela tinggi menggunung sangat...

serta barisan syiling doplohsen yang macam askar tengah berkawad...

bungkus siap-siap dalam tabung nak dipindahkan ke pejabat pos di umah nanti...

alhamdulillah~ mungkin tak banyak tapi elokla daripada takde langsung ye tak..??lagipun, lepas kira-kira ni lepas jugakla nak makan McD takat untuk dua orang...eh, tiga termasuk si kecik....hehehehe...tapi takde pulak niat nak tabungkan ke McD...memang niat nak transferkan masuk ke pejabat pos yang sedia ada kat umah tu...

tak susah sebenarnya nak menabung ni...korang just kumpulkan syiling or duit singgit or lima inggit or bape-bape inggit la kat satu tempat..memula memang korang tend to amik and pakai duit tu...tapi korang takkan amik sume kan..yang baki tu la yang akan bertambah dan bertambah...dan akhirnya korang sendiri akan kagum dengan simpanan secara tak sengaja korang...untuk yang simpan dalam akaun sebagai simpanan bulanan -- yang tetap setiap bulan -- tu korang teruskan la..yang ni macam simpanan pasif...*ingat pendapatan je ada yang pasif???*hehehehe....terai la..insya Allah, ada hasilnya...

ini gamba delivery yang encik Hasben buat...bukan ari ni ye..ari Senin ari tu...

hamek ko~ dua ketul MimiLolo dia tapaukan untuk wifey dia ni...heheheh

gamba MimiLolo ni sebenarnya saje je nak letak...buat syarat je..hehehe...da makan kali ni, kena tunggu next month la kalau nak makan lagi..huhuhu...takpela, untuk kesihatan diri sendiri dan si kecik...terpaksa aku korbankan keinginan ni...ala, sebenarnya saje je mengada..hehehe...skang ni kena makin rajin minum susu...encik Hasben jugak da semakin rajin memantau carta pengambilan susu...huhuhu...da takleh nak ngelat da...

okayla...esok kalau free bole sambung meng'update'...till then~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::