Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Thursday, June 9, 2011

3 DaYs To Go~

hello hello~

hari ni sangat merasa rilek..heheheh..kenapa..??sebab hari ni adalah hari cuti aku...ntahla, sebab aku memang dah takde mood nak pegi keja sebenarnya...so, smalam memang aku pulun abis-abis la wat keja...memangla masih ada lagi keja yang nak kena follow up sume tapi stendet ar kan..kalau dah namanya keja mana nak abes kan..??huhuhu...so, aku nekad je mintak cuti and tak pegi keja arini...lagi pulak, banyak gak keja nak setelkan kat umah ni..nak basuh baju, kemas beg, kemas umah sume...takdela serabut je nanti umah ni kan..lagi 3 hari je lagi lau ikut ticker tu..tapi masih belum ada apa-apa setakat ni...*sigh*

so..arini adalah duduk sahaja sambil melayan tivi..tapi hampeh je...takde lak apape cite yang menarik...baby lak tak banyak sangat gerak arini...da sempit sangat la tu kot..*tu pun degil, takmo keluar lagi* risau la jugak kan...tapi masih ada gerak sikit-sikit tu aku monitor je la...perut pun makin sakit, memulas-mulas...cuma takde apa tanda lagi...tu yang tunggu je dulu..harap-harap takde la sampai overdue nanti...encik Hasben dah sibuk dah suh baby keluar..tak saba la tu..hahaha...aku pun tak sabar gak ni...baby je yang sabar sangat, nak tunggu lama-lama nak jumpa mummy ngan walid kan..??

jadi hari ni hanya mengemas beg baby untuk bawa masuk ke labour room....sebab aritu ada akak opis aku pesan..and nurse pun pesan jugak masa last check up..dia kata, prepare baju baby skali ngan pampers, minyak baby, mitten, booties ngan kain bedung dia..sebab nanti lepas bersalin dorang terus tukarkan baju tu..encik Hasben pun setiap hari before tido tanya --- beg nak bawak masuk labour room tu da kemas ke..?? --- takut la tu kena kemas sendiri...hehehe..so, tadi kemas la siap-siap sementara bosan tak tau nak watpe kan...guna baju yang opah bagi ye, baby...

warna coklat yang comey~

itula bajunya..balik kampung aritu opahnya bagi hadiah...dua pasang baju untuk newborn..elokla pun sebab kitorang beli 2 pasang je baju newborn ni...satu lagi lengan pendek warna putih...suka yang coklat ni sebab dia lengkap satu set siap ngan topi lagi...hehehe...harap-harap anak mummy nanti kulit takdela gelap sangat..senang nak pakai baju kaler apa pun...tapi lau gelap pun, boleh je pakai kaler pape...dah namanya baby, tak kisahla kulit gelap ke cerah ke, sure comel nye sama je..hehehe...orang kata -- hitam-hitam si tampuk manggis,  walaupun hitam dipandang manis...ceh ceh ceh...hehehe...

perut mengeras jugak tapi tak kerap macam biasa..slalu kalau kat opis tu, sampai aku rasa sesak nafas...tapi tak tau la..mungkin sebab siang kot..kalau kat umah biasanya malam baru la si kecik ni memulakan persembahan...hehehehe...encik Hasben kata --- tak sabar nak suapkan dia makan --- apala encik Hasben ni..baby kecik mana leh makan lagi..minum susu je la..hehehe...sabar ye cayang, sebab b pun sama jugak sebenarnya...tak sabar nak tengok dia depan mata...

till then~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::