Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Saturday, June 11, 2011

1 DaY To Go~

Hello hello~

1 day to go and aku da slamat menjadi mummy kepada si kecik ni..sape sangka kan...?? Padahal smalam aku baru kata takde pape tanda kan...mmg takde pun sbnrnya..cuma ptg smlm je start rasa mild contraction..tp still gak nk pegi pasar malam..hehe...

Mlm tu time tengok maharaja lawak da mula da rasa makin sakit..n makin kerap..sempat gak berchatting ngan kgkawan aku tanya itu ini..abes je maharaja lawak encik Hasben ajak p hospital..time tu mmg sakit tahap pe..nk bnafas pun rasa tersekat-sekat..

Terus p dewan bersalin tu..awal-awal sampai dorang bgtau takde katil..lau kena admit dorang transfer ke kajangla...then masukla wat CTG..ms tu mmg sakit sangat...tp check jalan baru 1 cm..tp contraction da moderate...encik Hasben xmo p kajang so ke serdang la kita...sampai dlm kul2 camtu..da mkn teruk rasa sakit tu..skali dia seluk -- adeh..sket punya sakit..huhu...then baru 2 cm...bia bona..aku da mcm nk putus nafas ni...nurse2 ni asek tanya je lau aku de minum air selusuh ke, air zam zam ke..tp aku ckp -- saya minum air peti ais je..huhu..

then sbb tak tahan sgt aku request la nk pain killer..dia adala cucuk tp siyes xde beza weh..huhu..sm je..so berkeluh kesahla aku kat situ..aku suh encik Hasben balik dulu sbb doktor kata lagi 4 jam baru check balik..tp encik Hasben insisted nak tido dalam keta je..dalam 430 camtu, water bag aku pecah...banjir abes la tilam aku tu...then bgtau doktor dan skali lagi aksi menyeluk..masih lagi 2cm..??adeh...tp doktor kata air ketuban dah warna hijau so takut baby da berak kat dalam perut..so takleh nak tunggu sbb jalan bukak lambat...So czer la jawabnya...

dan akhirnya jam 5.51 pagi, 11 jun 2011 lahirla si kecik ni..alhamdulillah Tuhan..terima kasih atas anugerah yang tak ternilai ini...
Published with Blogger-droid v1.6.8

5 comments:

Aisha said...

Nonet, congratz!!!comeynyer baby ko ni...geram tgk...xkesahla ikut tingkap or maner pun,asalkan semuanye selamat...alhamdulillah...congratz2....jaga diri baik2 n selamat berpantang... =)

Fariza said...

comelnya baby !!!
alhamdulillah. semuanya selamat.
jaga diri ok. :)

saharinasaharudin said...

congrats.comelss baby :)

dyah07 said...

tahniah nad..sgt chumel bby mu...
besday bleh celebrate ngan anniversary daku skali..heheheh!

Nia_alJunid said...

Thanks ek semua..sorila sbb susah sket nk reply komen guna hp ni..

Alhandulillah akhirnya Tuhan bagi jugak peluang untuk menjadi seorang mummy..dan dianugerahkan baby Naufal ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::