Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Friday, October 18, 2013

Adik Naufal:: 3D 4D Scan

Salam semua~

Disebabkan hari ni rehat panjang, maka mami pun nak membebel la kat sini...hehehehe...ni nak citer pasal cerita yang dah suam-suam dekat nak basi sebenarnya...nak citer pasal appointment scan 3D 4D adik Naufal la...

Dikisahkan, masa minggu ke 26 hari tu mami, walid ngan Naufal telah ke Puchong untuk menjalani sesi suaikenal scan adik baby...appointment mami jam 3, maka kami berjalan-jalan la dulu ke Aeon Big berdekatan klinik ni...oh ye, mami book appointment ni melalui online saje...tarikh appointment biasanya dikeluarkan bagi tempoh 2minggu je, so kena booking seminggu awal la kiranya...kalau tak paham, pegila baca sendiri dalam website tu...hehehe...

boleh klik kat website ni -- 3D 4D Scan Malaysia

dalam pukul 3 petang tu, nama mami pun dipanggil..berdoyon-doyonla dengan Naufal ngan walid masuk dalam bilik tu..eksaited jugak, walaupun tak eksaited melampau masa scan Naufal dulu...hehehehe...lepas tu cik sonographer tu pun check perut mami...scan punya scan, adik baby ni terlampau la malu nye..langsung tak nak tunjuk muka dia..asik la dia tutup ngan tangan comei dia tu..lepas tu kejap-kejap meniarap...adeh, susah betul nak tengok muka ni...Naufal sibuk dok layan upin ipin, buat tak kisah je...masa nampak kejap tu, panggil la dia suruh tengok..dia pun tengok sekejap lepas tu sambung ngan upin ipin dia...

tapi cik sonographer tu tak puas hati sebab tak dapat ambil gambar penuh muka adik baby...maka dia suh mami pegi jalan-jalan dulu...dan datang balik dalam 15 minit camtu la...jadi, kitorang pun jalan la kat area berdekatan situ...sempatlah Naufal pergi kedai mainan dan beli raket badminton yang dah lama dimimpikan diimpikan...lepas tu sibukla pulak dia dok main raket tu...adeh, Naufal...Naufal...

kemain lagi Naufal dapat mainan baru...

lepas 15 minit tu, scan balik...adik baby masih jugak tak nak tunjuk muka..dia dok tutup ngan tangan dia..dan kejap-kejap memang meniarap je...last-last jenuh jugakla nak pujuk, barulah dia turunkan tangan dia..nampak macam kecik sikit berbanding Naufal dulu...muka nampak kecik comey je...tapi berat lebih banyak daripada Naufal...kaki sama panjang macam kaki Naufal jugak..dan alhamdulillah, setakat ni masih lagi dikenalpastikan sebagai gegirl...hehehehe...senyum je walid masa cik sonographer tu bagitau ini memang nampak jelas gegirl ni...Naufal..?? sibuk dengan raket dia je la..takde amik pusing pun...


gambar eksklusif adik baby buat tatapan pembaca blog mami...hehehehe...gambar bawah tu, dengan tangan dengan kaki sekali nak masuk dalam gambar..choi~

jadi, mami dah boleh beli baju adik baby dengan senang hati...nampaknya pregnant kali ni memang tak banyak membeli barang...cuma baju bajan je la..biasala, nak jugak bagi adik baby pakai baju baru..rompers memang banyak recycle yang Naufal punya, sebab kain tahan dan masih elok lagi kan...tapi ada jugak membeli yang baru....gown yang comey-comey yang kalau tengok memang takleh tahan rasa nak beli tu takdela beli pun lagi..maybe kena tunggu adik baby besar sikit baru beli...hehehehe...over betul mami ni...

jadi, kalau ada mama - mami - ibu - emak - to be yang nak buat 3D 4D scan ni, memang mami rekemenkan la tempat ni...insya Allah memang mudah...kalau lepas scan berkali-kali memang tak nampak jugak muka baby, takde bayaran akan dikenakan...sebab tu la dia dok ulang scan kot...hehehe...lepas scan tu, dia akan burn kan semua gamba ngan video baby dalam CD...total kena bayar RM120...dah naik sikit harganya...masa Naufal dulu cuma RM90 je..tapi, memang sangat murah lah kalau nak compare buat scan dekat klinik or hospital swasta...

dah nak masuk 30 minggu dah adik baby ni...rasanya macam kejap sangat dapat tau mami pregnant...pejam celik pejam celik tinggal 10 minggu je lagi, insya Allah...cuma mami tengah nak ajar Naufal yang dia tu nak jadi abang dah, bakal ada adik...lepas ni tak bolehla nak manja sangat..tapi, budak kecik macam tu...apa la yang dia faham kan...harap-harap lepas adik baby lahir nanti, Naufal bolehla faham sikit-sikit kalau tak banyak pun...

adik baby, senyum sikit kat kawan-kawan mami ni...

okla, mami dah kering air liur nak membebel ni..lain kali la mami sambung ye...jangan lupe, doakan yang baik-baik aje untuk mami ngan adik baby...jugak untuk walid ngan Naufal...

till then~

1 comment:

MimahAjil said...

besnye Puan Nadia...semoga mummy dan adik baby sihat ye..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::