Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Tuesday, October 22, 2013

Shopping on line: The Pop Look

Salam~
Alkisahnya nak bagitau, mami memang suka membeli barang online...yela, kalau nak keluar membeli selalunya akan ambil masa dan akan melebih list yang telah dibawa...dijadikan cerita, mami terjebak dengan satu website menjual baju bajan secara online iaitu The Poplook...baju-bajunya nampak cantik dan harga pun sangat berpatutan (pada mami la)...
klik gambar untuk ke website..atau boleh klik The Poplook

bermula dengan membeli sehelai baju, lama-lama mami boleh dikatakan ada beberapa helai koleksi baju bajan daripada PopLook ni...dan ada baju bajan yang mami terpaksa letgo walaupun belum dipakai sebab tak berapa sesuai dengan badan mami...

baju yang awal-awal mami beli dengan TPL ialah penny dress...dress ni nampak sangat flowing dan warna-warna nya jugak sangat cantik...cuma bila dipakai, agak tak sesuai dengan mami sebab ukuran dari bahu ke pinggang agak pendek untuk mami...jadi mami rasa agak tak selesa dengan garis getah pinggang penny yang terletak atas perut mami...hahahahaha...tengok orang lain pakai cantik, mami pun nak jugak...sekali tak sesuai...hambik kao~!!!


telah selamat di let go kepada orang yang sesuai

jadi 3 helai penny chiffon maxi dress mami telah selamat mami let go kan kepada tuan yang baru...semoga cantik je dipakai oleh tuan yang baru ye...memang cantik, kain pun elok tapi tak sesuai..nak buat macam mana kan...??? *nanges*

lepas tu mami ada beli sehelai blouse chiffon yang pada mami sangat-sangat-sangat selesa...maybe sebab potongan dia yang labuh di bawah punggung dan agak longgar...mami kalau baju melekat sangat pun rasa tak selesa...jadi, blouse ni memang mami berkenan sangat...tapi itula, sehelai je mami beli masa tu...rupa-rupanya blouse ni kira antara produk paling laris TPL jugak selain Penny Dress tu...

kaler baru Haley Blouse..cantik-cantik kan...???

hari ni TPL launch kaler-kaler baru untuk Haley Chiffon Blouse ni...maka mami pun terjebak la sekali untuk ber shopping online..sebab sangat selesa, tambah-tambah lagi tengah pregnant pun masih selesa pakai blouse ni...memang mami cadang nak tambah koleksi la kan...sikit punya susah mami nak dapat order baju baju ni...agaknya sume orang pun dok pening menda yang sama...hehehe...last-last setelah berusaha sedaya mungkin, dapat jugak mami tambah koleksi Haley Chiffon ni..cuma sekejap sangat banyak yang dah out of stock..mami nak sangat beli yang kaler brick tu (tengah-tangah dalam barisan baju di atas) tapi takde rezeki...huhuhuh...berkenan betul dengan kaler merah bata tu...takpela..len kali je la kot...

walaupun baju ni orang kata kalau pakai nampak macam pregnant, tapi mami tak kisah..sebab labuh dan longgar kan lagi penting...hehehe...setakat ni itu je la baju yang mami berkenan sangat kat TPL ni..tapi tak taula masa akan datang akan ada berkenan baju lain pulak...hehehe...

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::