Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Thursday, October 2, 2014

Pencarian Tadika Naufal dan Nursery Nauha

Salam,

Mami datang lagi...

berkurun lamanya tak menulis blog ni..daripada Nauha mula lahir sampai dia dah masuk sembilan bulan hari ni...sembilan bulan dah..??? erm...okey, nanti mami start update -- backdate cerita-ceriti sebelum2 ni ok..

nak berkisah pasal pencarian tadika untuk abg Naufal...almaklumlah tahun depan dia dah masuk 4 tahun..dia pun nampaknya dah boring duduk kat rumah MakLong...rasanya macam baru je lagi berat hati sedey2 emo2 nak antar dia duduk ngan MakLong..sekarang da nak masuk 4 tahun umur dia...cepatnya masa berlalu...

dijadikan berita cerita, lama dah mami survey2 tadika ni..macam2 jenis dan nama tadika ada kat Putrajaya ni..yuran mahal, murah...separuh hari, sehari penuh...playschool, playdates...semuanya ada..dalam masa yang sama mami pun tanya2 jugak kawan2 mami yang ada anak sebaya Naufal ni...so kitorang pun bertukar2 pandapat pendapat dan pandangan...

antara calon2 tadika yang terpilih ialah:
  • Cendekiawan Educare
  • Tadika Vonad
  • Little Caliph (Tadika Alaf Baru)
  • Laman Cerdik
  • Genius Aulad
  • Tadika Arina
  • Alam Ria Kids (IlhamPutra)


banyak kan senarai tadika kat putrajaya ni...tadika KEMAS ngan PASTI ada terpilih jugak tapi dorang lebih utamakan pengambilan untuk 5 ngan 6 tahun...hari Isnin aritu mami pun paksa ajak walid cuti untuk round tengok tadika2 ni dan pilih untuk Naufal...dalam masa yang sama boleh cari nursery untuk adik Nauha sekali...nursery pun banyak kat sini, cuma kita selesa dengan tak je la..

antara nursery yang terpilih adalah:
  • Mama Mia Nursery
  • Taska Bijak Cerdik
  • Taska Sinaran
  • Laman Cerdik
  • Cendekiawan Educare
  • Taska Vonad
  • Tiny Thumbs
  • Tadika Integrasi Presint14
  • Pengasuh - tak ingat nama taska tapi di Fasa 12


ok, nanti mami sambung stori mori k..dan tadika/nursery mana yang mami ngan walid pilih untuk dua beradik ni..till then~

2 comments:

nurshida mohamad said...

Salam puan, nk tanya tadika PASTI di Putrajaya Presint berapa ya

Mujahid Islam said...

presint 9

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::