Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Tuesday, October 7, 2014

Chicken Pox

Salam semua..

Mami datang lagi..bersiaran dari rumah je kali ni..sebab adik Nauha kena chicken pox..mami pun dapat sakit mata pulak..maka cutila menjaga mata sendiri dan adik yg kurang sihat..

Adik Nauha (9bln) & abg Naufal (5bln)


Perasan ada biji-biji berair masa hari Khamis aritu..malam tu bawakla dia pegi azzahrah bangi..tapi doc kata bukan chicken pox..dia kata alergi ke apa ntah..memang dia confident betulla bukan chicken pox..just bagi sterimar sebab adik selsema sikit ngan calamine lotion je masa tu..and dia dengan confident nya cakap takde masalah kalau nak hantar ke taska..sebab kan dia doc maka mami dengan berat hati terima jela kan..

Esok paginya makin banyak biji-biji yang naik..tawakal jela sebab doc kata bukan kan..hari Sabtu before balik kampung kitorg ke azzahrah balik sebab mata mami da bengkak..doc tu kata adik memang kena chicken pox..dia suggest nak bagi anti-viral untuk adik..dan sebab badan adik panas dia advise untuk masukkan ubat punggung jugak..

Berhari raya dengan sakit mata dan adik yang kena chicken pox memang sedih..sebab nak jumpa sedara-mara tapi takut terbagi virus pulak kan..adik pulak kejap2 nangis..tido malam pun tak lena..kesian sangat dia..kesian jugak kat mami sebab takleh tido lena jugak..semalam balik rumah adik tido lena betul lepas maghrib sampai tgh malam..letih agaknya..harini dah start balik kejap-kejap menangis..tak boleh berenggang langsung..

Abg Naufal dulu kena chicken pox masa umo 5bulan..tp abg mmg betul kuat sebab dia tak merengek pun..adik ni kuat merengek jugak..maybe sebab dia pun da besar sket kan..da 9bulan kan..takpela..kurang-kurang tak risau dah kena chicken pox lepas ni..

Lagipun sakit kan penghapus dosa kecil..semoga dosa kami semua diampunkan Allah..dan kami semua diberi kekuatan untuk menempuhi segala dugaan ini..

Lain kali cerita lagi...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::