Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Friday, February 24, 2012

SimSiMi :: Sembahyang~

hehehe..sejak 2 menjak ni rajin pulak meng'explore' android market ni..terjumpa lak ngan SimSimi ni...time bosan-bosan layan simsimi pun best jugak...semalam lepas Naufal tido, saje la ajak dia borak...best betul jawapan dia


paling best bile tanya sembahyang apa...dia jawab "sembahyang lah kamu sebelum kamu di sembahyangkan"...baik punya jawapan...erm, simsimi pun pandai...harap2 kita sebagai muslim yang berakal adalah lebih pandai daripada simsimi...

p/s: peringatan untuk diri sendiri jugak~

Tuesday, February 21, 2012

Naufal Likes: Makan-makan

Hello, Assalamualaikum...

Kali ni biar Naufal pulak yang hapdet ye...tunggu mummy lambat sangat...takpela, mummy kan sibuk...nak keja lagi, nak buat keja umah lagi, nak layan naufal punya kerenah lagi...sian mummy naufal~

sekarang naufal da 8 bulan lebih...da macam-macam yang naufal makan tau...selalunya time mummy ngan walid makan, naufal buat la muka comey so mummy ngan walid tak sampai ati tak bagi naufal rasa...dan selalunya trick tu berjaya...hehehe...pandai x naufal..???

minggu ni mummy tambah menu baru untuk naufal..yela, selalunya makan bubur nasi je...tapi naufal suka bubur nasi mummy...bubur nasi kat food court presint 9 tu pun naufal suka jugak, tapi weekend je naufal dapat makan yang kat situ...itu pun kalau mummy ngan walid bawak...

okeh...ter lari topik pulak...minggu ni mummy masakkan naufal spagetti...yeay~!!! naufal suka sangat spagetti...rupanya sedap jugak ye spagetti ni...masa mummy masak untuk walid tu, tangan naufal ni macam biasala sibuk nak mencapai itu ini...pastu mummy bagi naufal rasa spagetti sauce tu, terus je naufal nak lagi dan lagi dan lagi...last-last pagi tu mummy sediakan satu mangkuk spagetti untuk naufal bawak ke rumah maklong..naufal rasa seronok sangat, time kaseh mummy~








ni la rupa spagetti naufal..yang kaler biru tu..naufal nak mummy beli kaler kuning tp da abes mummy kata..tu sos spagetti naufal punya..sedap tau~

sampai je umah maklong, naufal terus tido sebab mengantuk sangat...bila naufal bangun je, terus rasa lapar..maklong pun buatkan naufal susu, tapi naufal nak makan...macam biasa maklong pun bagi naufal makan bubur nasi..tapi naufal tutup mulut rapat-rapat..naufal nak makan sapgetti mummy buat..last-last maklong pun bagi naufal makan spagetti...kejap je da abes semangkuk..naufal nak lagi tapi maklong kata da abes..jadi naufal makan jela bubur nasi sampai tinggal separuh...lepas tu naufal sambungla tido balik...

petang tu, maklong kata bubur nasi naufal tinggal sikit tapi naufal nak makan jugak...lepas da abeskan bubur nasi ngan susu, maklong bagi naufal makan biskut baby...sampai 2 keping naufal makan sementara nak tunggu mummy amik naufal...petang tu mummy bagi naufal minum susu je sampai tertido...harap2 esok mummy nak buatkan naufal spagetti lagi sebab naufal suka sangat...

lastly, mehla layan gamba naufal makan oren ni..masa ni mummy tak bagi tapi naufal menangis jerit-jerit..last2 mummy kalah, mummy bagi jugak tapi dia ikatkan napkin kat badan naufal sebab dia kata naufal makan comot...agaknya mummy nak cakap comey kot tapi dia tersilap cakap..kan mummy kan...??

ok bai...assalamualaikum~




Wednesday, February 15, 2012

Monday, February 13, 2012

NauFaL 8 buLaN suDaa~

hello hello~

erm, dalam xsedar da 8 bulan umo si Naufal skang...memacam pe'el da anak sorang ni...makin bertambah-tambah manja ada la..asik nak melekat ngan mummy saja..tapi skang mau jugak dipujuk lau walid dukung dia..sangat pandai ketawa mengekek-ngekek lau ada menda yang dia rasa lawak padahal kitorang rasa xdela lawak pun...
anak mummy yang da 8 bulan skang...hobi skang ni suka melompat-lompat...sampai naik lenguh tangan mummy nak pegang dia..skang ni memegang rekod melompat setengah jam tanpa henti...huhuhuh...kalau da berdiri susah betul nak suh duduk balik, baring apa tah lagi...

skang ni Naufal da pandai main hide-and-seek...tutup2 muka dia ngan blanket, then bila dia tarik, kita jerit "cak~!!"...kompem mengekek-ngekek gelak..bila orang takmo main da dia sendiri tutup muka ngan blanket...hehehehe...bijak bijak


suka sangat amik gambar..pantang orang angkat henpon mulela tersenyum-senyum...bajet orang nak amik gamba dia la tu..lagi2 lau nampak walid angkat kamera gabak walid tu, terus je Naufal ni tergedik-gedik sambil ketawa...snap 2,3 shot, pastu mula la menangis...sebab nya tak nak da amik gamba pose yang sama..


hobi yang menjadi kegemaran jugak adalah --- mandi time...hehehe...bila mummy bukak baju n seluar dia je, mula la senyum2..sibuk nak bukak pampers sendiri...da tau la tu nak pegi mandi..kalau air da penuh dalam tab tu, pandai da dia nak tepuk2..kadang2 siap nak baring lagi sebab nak lunjur2 kaki kat dalam tu..tapi tiap kali siram air kat kepala dia, sure dia wat muka macam kat atas tu...





gambar happy2 lepas mandi...hehehe...skang ni kat umah tu panas, so Naufal pun pakai la baju lubang2 ni..stokin pink..?? sukati mummy la...hahahaha...sebenarnya itu je stokin Naufal yang paling besar n leh muat lagi ngan dia..yang len sume da kecik..kira halal je la kan...heheheh...suka sangat gambar2 ni sebab macam2 gaya si Naufal ni buat...dan penutupnya sudah tentula adegan yang menyayat hati...nak suh dukungla tu, da bosan...

Naufal dan botol air kesayangannya...lau xde botol ni jangan harapla dia nak minum air masak...ada perisitiwa sket ngan botol air dia ni..len kali la cite...taknak dengar sudah...tapi lau kat umah MakLong dia, takde nya dia nak minum air masak ni...kat umah je suka..kekadang sehari tu 2,3 botol dia minum air masak..


aksi Naufal di kedai makan...memula dulu ada jugak tingin nak pegi beli high chair kat IKEA tu untuk Naufal..tp bile test letak kat high chair masa makan kat food court, dia punya menangis sambil menjerit2 tu, satu food court tengok...adoyai...last2 xjadi beli...ni letak kat kerusi biasa kemain suka lagi dia..siap tak pandang da mummy kat sebelah ni..pandang time makanan dalam mulut da abes je...perasan big boy betul la Naufal ni...

Syed Naufal sayang...
selamat ulangbulan ke 8 ye
semoga membesar dengan sihat selalu
dan jadi anak yang baik, soleh dan bertakwa

terima kasih sayang
sebab jadi penghibur hati 
dan pengubat duka mummy ngan walid
sebab jadi anugerah terindah yang kami miliki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::