Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Monday, February 13, 2012

NauFaL 8 buLaN suDaa~

hello hello~

erm, dalam xsedar da 8 bulan umo si Naufal skang...memacam pe'el da anak sorang ni...makin bertambah-tambah manja ada la..asik nak melekat ngan mummy saja..tapi skang mau jugak dipujuk lau walid dukung dia..sangat pandai ketawa mengekek-ngekek lau ada menda yang dia rasa lawak padahal kitorang rasa xdela lawak pun...
anak mummy yang da 8 bulan skang...hobi skang ni suka melompat-lompat...sampai naik lenguh tangan mummy nak pegang dia..skang ni memegang rekod melompat setengah jam tanpa henti...huhuhuh...kalau da berdiri susah betul nak suh duduk balik, baring apa tah lagi...

skang ni Naufal da pandai main hide-and-seek...tutup2 muka dia ngan blanket, then bila dia tarik, kita jerit "cak~!!"...kompem mengekek-ngekek gelak..bila orang takmo main da dia sendiri tutup muka ngan blanket...hehehehe...bijak bijak


suka sangat amik gambar..pantang orang angkat henpon mulela tersenyum-senyum...bajet orang nak amik gamba dia la tu..lagi2 lau nampak walid angkat kamera gabak walid tu, terus je Naufal ni tergedik-gedik sambil ketawa...snap 2,3 shot, pastu mula la menangis...sebab nya tak nak da amik gamba pose yang sama..


hobi yang menjadi kegemaran jugak adalah --- mandi time...hehehe...bila mummy bukak baju n seluar dia je, mula la senyum2..sibuk nak bukak pampers sendiri...da tau la tu nak pegi mandi..kalau air da penuh dalam tab tu, pandai da dia nak tepuk2..kadang2 siap nak baring lagi sebab nak lunjur2 kaki kat dalam tu..tapi tiap kali siram air kat kepala dia, sure dia wat muka macam kat atas tu...





gambar happy2 lepas mandi...hehehe...skang ni kat umah tu panas, so Naufal pun pakai la baju lubang2 ni..stokin pink..?? sukati mummy la...hahahaha...sebenarnya itu je stokin Naufal yang paling besar n leh muat lagi ngan dia..yang len sume da kecik..kira halal je la kan...heheheh...suka sangat gambar2 ni sebab macam2 gaya si Naufal ni buat...dan penutupnya sudah tentula adegan yang menyayat hati...nak suh dukungla tu, da bosan...

Naufal dan botol air kesayangannya...lau xde botol ni jangan harapla dia nak minum air masak...ada perisitiwa sket ngan botol air dia ni..len kali la cite...taknak dengar sudah...tapi lau kat umah MakLong dia, takde nya dia nak minum air masak ni...kat umah je suka..kekadang sehari tu 2,3 botol dia minum air masak..


aksi Naufal di kedai makan...memula dulu ada jugak tingin nak pegi beli high chair kat IKEA tu untuk Naufal..tp bile test letak kat high chair masa makan kat food court, dia punya menangis sambil menjerit2 tu, satu food court tengok...adoyai...last2 xjadi beli...ni letak kat kerusi biasa kemain suka lagi dia..siap tak pandang da mummy kat sebelah ni..pandang time makanan dalam mulut da abes je...perasan big boy betul la Naufal ni...

Syed Naufal sayang...
selamat ulangbulan ke 8 ye
semoga membesar dengan sihat selalu
dan jadi anak yang baik, soleh dan bertakwa

terima kasih sayang
sebab jadi penghibur hati 
dan pengubat duka mummy ngan walid
sebab jadi anugerah terindah yang kami miliki

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::