Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Wednesday, January 25, 2012

Naufal Sudah 7 Bulan~


hello hello~
my baby Naufal is currently 7 months now..and he's getting bigger...and smarter...and handsome-r...hehehe...biasalah kan, mummy puji anak bujang sendiri..hehehe...banyak da akal budak kecik ni...makin besar, makin banyak lak kerenah dia..tapi, mummy okeh je..hehehe...adala jugak teman nak bergaduh, nak ketawa time walid sibuk...

nak share sket perkembangan Naufal sampai hari ni



ChicKeN PoX

Naufal da kena ciken pox masa umo 5 bulan setengah dulu..lama jugakla mummy kena cuti skali sebab nak make sure dia bebetul okeh..nak anta umah BS pun tak bleh sbb takut jangkit ke sape2 lak nanti kan..tapi sepanjang demam ni Naufal baik je...takdela merengek tak tentu hala, cuma time dia rasa gatal je baru dia menangis..cepat2la mummy sapu calamine lotion tu bagi dia lega..dan kejanya berlenggeng jela kat dalam umah...hehehehe

CraWLinG in tHe CaR

skang ni lau nak jalan jauh sket kena clearkan kat tempat kaki tu..sebab dia takleh nak dok dediam da atas riba..dalam carseat lagila..xsampai 5 minit dia da menjerit-jerit macam nak keluar anak tekak...so, everytime dia da serba tak kena, letak je kat bawah tu..kemain sonok lagi dia main...lau dulu asal naik keta je, mula la nak tido..skang ni sekt nye payah nak bagi tido dalam keta...haih~











SiTTiNg oN His OwN

da pandai duduk -- yeay~!!! sebenarnya before ni pun leh, tapi dia lagi suka menyandar je..skang ni baru rajin sket duduk...time rajin, tegak je duduk...time malas, menyendeng sampai berbaring balik...kalau pegang barang, suka main sambil duduk skang...pastu mula la keluar ntah apape perkataan dari mulut dia tu...

EnJoYiNg T.V

sangat suka tengok tv...tapi pandai pulak pilih cite apa yang dia suka..paling takleh tahan lau tengok berita..sebab kan everytime pembaca berita tu bercakap, dia start la gelak-gelak la, senyum-senyum la..as if pembaca berita tu tengah cakap ngan dia..hahahaha..pasan betul...gambar belah kiri yang posing x ingat tu dia dok layan "My Babysitter is a Vampire"...ntah apa yang best sangat ntah...gamba belah kanan, macam biasala masa layan "Upin & Ipin"...siap gelak kemain...


HiS TeeTHs

sudah tumbuh gigi pertama masa masuk 7 bulan aritu...skang on da way gigi kedua pulak...dua2 kat bawah..gigi atas takde nampak sebarang tanda lagi..hehehe...disebabkan ini budak sudah ada gigi, masa nak bagi minum susu adalah sangat menakutkan...huhuhu...sebab da beberapa kali kena gigit sampai sakit pale menahan sakit...tapi so far, alhamdulillah..masih boleh bertahan...dia akan gigit apa-apa je yang kat tangan dia..tak cukup camtu, dia tarik tangan mummy lak gigit...menda makan sume dia gigit-gigit camtu je..geram je kekadang tu...


LoNg HaiR

rambut da mula panjang, tapi masih tak lebat...heheheh..masa ni baru lepas mandikan dia, then terpasan rambut sipeky..time amik gambar, pandai lak posing camni...hehehe...geram je...takpela rambut dia tak lebat pun, takdela pening-pening nak pikir nak gunting style apa lak kan...hehehe...tapi hobi main pintal-pintal rambut masa minum susu time nak tido masih kekal sampai skang...


 

Syed Naufal al Junid

 cepat je sudah besar la kamu ni...rasa macam baru sangat mummy lahirkan kamu...memula lahir dulu, kamu kecik sangat...mummy boleh susukan kamu dengan sebelah tangan je pangku kamu...skang ni kalau sebelah tangan tak leh nak buat apa dah..dulu kamu ni suka sangat tido, skang ni dah susah dah nak suh tido..kecuali time betul-betul ngantuk..tapi asal terjaga je terus la kamu tu meniarap...

tapi, mummy tetap sayang kamu...sampai bila-bila....















5 comments:

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Anis said...

best baca perkembangan naufal. x sangka dh kena chicken pox. sian naufal. alhamdulillah skarang sihat :)

ily♥ said...

salam..
hi nonet..agk2 kenal x? ily tikl.. salu nmpk ur comment kat KIM. =)
Comel je naufal. awal 2 mgu frm my son.
Nice blog..

Nia_alJunid said...

@emmet: thanks

Anis::
aah..da kena anis..sbb tu skang ni kena jaga betul2..sbb doc kata it takes dalam 3,4 bulan jugak nk redevelop antibodies after kena ciken pox..hehehe..i pun slalu bukak blog anis nk tau perkembangan izz

ily::
kenal la..hehehe..slalunye time rajin je baru komen kt situ..or time kengkwn sendiri ada..aku de baca blog kau jugak, link dr jue kot lau xsalah..comeyla anak kau..pandai berdiri da..anak aku malas..hahaha

juelee said...

comel anak ko nonet.. eksian tengok amsa kene campak tu, rayyan belum keen lagi huhu riso plak aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::