Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Tuesday, February 21, 2012

Naufal Likes: Makan-makan

Hello, Assalamualaikum...

Kali ni biar Naufal pulak yang hapdet ye...tunggu mummy lambat sangat...takpela, mummy kan sibuk...nak keja lagi, nak buat keja umah lagi, nak layan naufal punya kerenah lagi...sian mummy naufal~

sekarang naufal da 8 bulan lebih...da macam-macam yang naufal makan tau...selalunya time mummy ngan walid makan, naufal buat la muka comey so mummy ngan walid tak sampai ati tak bagi naufal rasa...dan selalunya trick tu berjaya...hehehe...pandai x naufal..???

minggu ni mummy tambah menu baru untuk naufal..yela, selalunya makan bubur nasi je...tapi naufal suka bubur nasi mummy...bubur nasi kat food court presint 9 tu pun naufal suka jugak, tapi weekend je naufal dapat makan yang kat situ...itu pun kalau mummy ngan walid bawak...

okeh...ter lari topik pulak...minggu ni mummy masakkan naufal spagetti...yeay~!!! naufal suka sangat spagetti...rupanya sedap jugak ye spagetti ni...masa mummy masak untuk walid tu, tangan naufal ni macam biasala sibuk nak mencapai itu ini...pastu mummy bagi naufal rasa spagetti sauce tu, terus je naufal nak lagi dan lagi dan lagi...last-last pagi tu mummy sediakan satu mangkuk spagetti untuk naufal bawak ke rumah maklong..naufal rasa seronok sangat, time kaseh mummy~








ni la rupa spagetti naufal..yang kaler biru tu..naufal nak mummy beli kaler kuning tp da abes mummy kata..tu sos spagetti naufal punya..sedap tau~

sampai je umah maklong, naufal terus tido sebab mengantuk sangat...bila naufal bangun je, terus rasa lapar..maklong pun buatkan naufal susu, tapi naufal nak makan...macam biasa maklong pun bagi naufal makan bubur nasi..tapi naufal tutup mulut rapat-rapat..naufal nak makan sapgetti mummy buat..last-last maklong pun bagi naufal makan spagetti...kejap je da abes semangkuk..naufal nak lagi tapi maklong kata da abes..jadi naufal makan jela bubur nasi sampai tinggal separuh...lepas tu naufal sambungla tido balik...

petang tu, maklong kata bubur nasi naufal tinggal sikit tapi naufal nak makan jugak...lepas da abeskan bubur nasi ngan susu, maklong bagi naufal makan biskut baby...sampai 2 keping naufal makan sementara nak tunggu mummy amik naufal...petang tu mummy bagi naufal minum susu je sampai tertido...harap2 esok mummy nak buatkan naufal spagetti lagi sebab naufal suka sangat...

lastly, mehla layan gamba naufal makan oren ni..masa ni mummy tak bagi tapi naufal menangis jerit-jerit..last2 mummy kalah, mummy bagi jugak tapi dia ikatkan napkin kat badan naufal sebab dia kata naufal makan comot...agaknya mummy nak cakap comey kot tapi dia tersilap cakap..kan mummy kan...??

ok bai...assalamualaikum~




4 comments:

are-U said...

kiut giler.. hehe.. dah besar dah naufal.. bila la dapat jumpa lagi.. jom gi karnival wow wekend ni.. leh buat play date naufal ngan abg alif =)

Nia_alJunid said...

abg alif, mehla dtg umah naufal..naufal okeh je..naufal suka main jugak

Alham said...

makan banyak ye...bagus!!! kasi berat naik ye bang Naufal.. (mesej dari Dhia) :)

Nia_alJunid said...

adik dhia::
abg mmg makan byk tp berat tang tu jugak..kalau gegirl sukala camni kan..mkn byk pun menten slim je..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::