Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Tuesday, September 20, 2011

B is For...???

hello hello~

aduih...macamane nak ilangkan mood malas nak melanda semenjak 2 menjak ni ye..??nak bekerja pun malas..nak mengupdate blog pun malas...lagi-lagi pulak skang ni hp kesayangan aku tu ada problem lak..bateri dia kot yang bermasalah, asek nak restart je kejanya..penat dibuatnya..last-last pakai henpon cap ayam yang takde kamera ni...slalunye aku update blog nak letak gambar-gambar kan...sebab tu bertambah malas *leh ke guna alasan ni untuk malas update blog??* 

eh..tajuk entri tu macam lari je ngan content para atas ni kan...hehehe...macam teka-teki lak ek..b is for..??

B is for Baby -- B is for Ball

B is for Boy

comel kan gamba cupcakes tu..hehehe...carik kat internet saja...Naufal is a B Baby..hehe...dan sekarang secara rasminya Naufal juga telah B --- Botak...hehehe

inila dia si Botak yang comey..suka buat mata bulat macam tu bile tengok kamera

alkisahnya dia telah dibotakkan pada hari Sabtu lepas...bersekali dengan akikah dan open house di rumah opah dan atok Naufal...kengkawan memang tak ramai yang datang -- but really thanks a lot untuk yang sudi jugak datang -- tapi sedara-mara pun da ramai kan...sampai pukul 3 pagi kitorang mengemas umah selepas tu...maunye tak, tetamu paling last pun balik pukul 2 pagi lebih...hehehehe...penat, tapi enjoy...alhamdulillah...thanks a lot jugak untuk opah ngan atok Naufal yang sudi mensponsor sekor kamben untuk akikah Naufal...murah rezeki Naufal, bertambah murah jugak rezeki atok ngan opah..insya Allah~

gambar Naufal dengan mummy dan walid -- eh, rupanya ini Hari Biru kami bertiga la --

semalam masa amek Naufal dari umah MakLong dia dok bergelak-gelak saja..tapi terasa jugakla badan dia macam panas sikit...then balik umah terus la masak untuk dinner...encik Hasben yang layan Naufal -- dan dia jugak habiskan 2 botol stok EBM Naufal sebab kononnya takmo kacau mummy memasak -- tapi lepas maghrib tu Naufal dok menangis-nangis...bagi susu, dia tertido jap..tp bile nak letak je menangis-nangis balik...sampaila lepas isyak masih camtu..rasa badan dia dah makin panas..terus keluarkan ubat demam yang KK bagi masa inject hari tu and bagi dia minum...then sulam ngan air masak 3,4 sudu...barula dia senyum and bergelak-gelak bila letak kat tilam...

sampaila dalam pukul 10 camtu, dia start menangis balik...dah ngantuk la tu...bagi minum susu and terus tido sampai pagi -- of coz la bangun untuk minum susu -- *sigh* lega rasanya bila pagi tadi badan dia dah tak panas macam semalam...risau jugak kan, sebab Naufal ni kalau badan dia tak sedap, menangis je kejanya..kesian kat dia...tadi pagi masa anta kat MakLong, dia dok main sorang-sorang kat tilam dia...senyum-senyum kat mummy dia yang rasa malas nak keja sebab nak tengok dia saja...skang ni da rindu kat dia pulak...harap Allah pelihara Naufal sepanjang mummy ngan walid pegi keja ni...

till then~

p/s: oh ye...tumpang rasa berdebar sekali dengan tuan tanah Life Orang Muda yang sedang mengira hari bertemu dengan puteri sulung yang dikandung sembilan bulan...insya Allah dipermudahkan...

4 comments:

EllyEllies said...

net..sory..x dtg ari tu..x sempat..pusing open house area bangi-puchong je dh smpai ptg dh..pancit..huhu..kem peluk cium kat naufal..budak botak yang comel..he

Nia_alJunid said...

elly: xpela..mmg ramai org wat openhouse pun masa tu..hehehe..bile nk wat makan2 ni..??naufal nak pegi umah dayani lak..

Alham said...

alahai...dah botak profesor kecil ni...xpe, rambut dah naik balik nanti ensem la balik macam walid dia kan...kalau orang lain dah rasa berdebar, tuan badan lagi la...ni pengalaman pertama...hopefully, semua dipermudahkan...amin.....

Nia_alJunid said...

alham:
ye -- professor kecik aku da botak..tp disebabkan dia botak makin geram aku tengok..hehehe...nk kena monitor tumbesaran rambut dia biar tumbuh sekata je..hehehe

jgn risau..last2 peknen ni jangan pk byk2 sangat..serahkan je pada Allah -- Dia lebih tau...aku doakan sumenye selamat k~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::