Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Monday, July 11, 2011

Naufal Satu Bulan

hello hello~

hari ni Naufal sudah sebulan...tak sangka, da sebulan aku jadik mummy..hehehe...pagi tadi pegi klinik untuk chek up..sian encik Hasben sebab lambat masuk opis nak anta aku ngan Naufal pegi klinik..tapi takpela kan..nama pun da jadi walid, kenala korban sket..hehehe...

Naufal okey saja..berat pun sudah menjadi 4.5 kg, berbanding 3.31 kg masa lahir dulu..yang kelakarnya, encik Hasben target 5 kg berat budak bulat ni..maunye tak, asek minum susu je kejanya...asal bukak mata je, mulala mencari-cari mummy dia ni...tapi 4.5 kg pun da berat da..naik lenguh jugak tangan nak memangku dia menyusu..encik Hasben masih di peringkat belajar lagi..maklumla, weekend baru balik jumpa Naufal...so, setiap kali Naufal menangis memang dia surrender..cepat-cepat pass kat aku...takpela, nanti da balik umah kena jugak handle..hehehehe...

 Naufal dengan baju zirafah dan patung zirafah..

dia ni manja sangat dengan opahnya..tak tau la bila da balik umah nanti macam mana..lagi pulak, sepanjang sebulan ni bape kali je aku mandikan dia..selalunya opah yang mandikan sume..aku pun ada pikir jugak...nanti lau Naufal da balik umah sure opah ngan atuk rindu kat dia..maunye tak, sebulan setengah ni 24 jam mengulit Naufal je..takpela, semoga dilapangkan masa aku dan encik Hasben untuk kerap balik ke rumah opah and atuk ni...insya Allah..

Naufal ngan Opah -- keluar makan pizza tu sempena Naufal umo sebulan..hehehe
till then~

:: update :: ini budak manyak nakal..tadi sudah bagi tido, tapi takmo..asek merengek-rengek,,ni dukung dia sambil online, elok pulak tido...haih la anak~

4 comments:

EllyEllies said...

hee..lame tgu nonet update..naufal dh kluar mkan pizza ye..huhu

Anis said...

wah... dh sebln dh ye? cepat nye masa berlalu kan. anyway, seronok nye dpt opah yg x keje. anis dulu masa pantang almost everyday mandikan baby. semua buat sendiri. opah sini keje lg. bkn stakat keje, siap outstation lg.

are-U said...

net, sebulan dah umur naufal.. jup je kan.. heee.. aku dulu pun camtu gak, kat umah tu atuk n nenek dia la duk ngulit2 dia.. family sayut pun selalu datang sebab dekat kan.. mesti naufal selalu kacau mummy dia ni tu yang lama tak update blog =p

Nia_alJunid said...

elly :: nama je pegi pizza tp dpt tengok je..last2 mak org bg can makan sekeping..huhuh...

anis :: aah..mak mmg tak keja..tapi sebab skang 24jam dia jaga, macam tak sampai ati lak nak bawak naufal balik putrajaya...sure dorang windu..tp takleh tinggal jugak, nanti mummy yang windu..hehehe

ayu :: dia pantang aku nak bangun, mula la start merengek..tau je..nak update guna hp pun kadang tak menyempat..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::