Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Monday, September 16, 2013

Binar Bening Berlian

Salam semua..

Tajuk tu sebenarnya takde kena mengena pun dengan entri ni..sebab masa nak menaip ni tgh layan cite tu so letak je la tajuk tu..hehehehe...

Rasanya dah lebih 6 bulan umo adik Naufal dalam perut mami ni..tapi jauh betul beza masa pregnantkan Naufal dulu..masa Naufal, 6 bulan dia da start main bola da dalam perut..tp adik Naufal ni macam malu2 je nak gerak2..kekadang je rasa dia bergerak..itu pun takdela sekuat Naufal dulu..kadang2 macam risau pun ada...sihat tak adik Naufal ni..kenapa dia tak cergas ek..tapi bila pikir setiap baby tu perkembangan dia berbeza2 jadi mami malas nak fikir bebanyak...lagipun kalau pegi check up doktor pun takde cakap apa-apa..dia cuma cakap adik Naufal sihat dan perkembangan dia selari dengan usia dia..so tawakal jela..insya Allah takde apa pun..maybe mami je yang terlebih risau...

Pregnant kali ni sebenarnya sama je dengan Naufal dulu..masih lagi pergi check up sendiri memandangkan walid semakin bizi..pernah cuba bawak Naufal tapi dengan dia yang tak boleh langsung orang lain pegang mami memang berdrama swasta la kat klinik tu..hehe..so lenkali memang tak bawak la kan...cuma kadang2 mami rasa ralat jugakla..sebab pregnant kali ni mami macam tak menang tangan sangat..dengan kerja lagi, kerja umah lagi, Naufal lagi..kadang2 mmg mami lupa langsung nak makan ubat...susu pun jarang2 sangat minum sebab tak sempat or selalunya terlupa..sorry ye adik Naufal...

Naufal pulak makin hari makin manja..hati jadi sensitif sangat..agaknya dengar orang keliling asik cakap -- tunggula nanti bila dah ada adik -- jadi dia mcm takut kot..kesian dia..mami harap bila ada adik Naufal nanti mami boleh jadi lebih kuat -- mental dan fizikal -- sebab mami ada 2 orang buah hati nak dijaga...

Okla..nak pegi main ngan Naufal jap..lenkali sambung lagi..hope lepas install blogger apps ni mami akan lebih rajin update blog..heheh..

Till then...

2 comments:

nhhas said...

Assalamualaikum wbt...
nad... ko layan gak ke BBB ne? adei... stress...

btw, take care and semoga selamat ya kandungan nya...
dan semoga cekal... banyak pahala tuh... hehehehe...

Mami Naufal said...

huda::
wsalam..layan sementara nak tunggu upin ipin si naufal kul 6.30 tu..

thanks ye..insya Allah..doakan semoga dipermudahkan hendaknya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::