Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Wednesday, July 13, 2011

Naufal yang Nakal~!!!

hello hello~

wah...semenjak ada Naufal ni, setiap entry pun pasal dia kan..??hahahaha..tunggula ada masa lebih baru wat entry pasal lain *ye-ye je la tu kan..???* nak wat camne...da 24 jam mengadap si kecik ni kan..dari dulu dok tunggu dia keluar..dah keluar ngadap jela muka dia pulak...orang kata muka baby ni boleh bagi ketenangan, tak kisahla macam mana tensen nye kita masa tu...dan bau baby ni semacam bau syurga...subhanallah...itu pun ada jugak manusia-manusia yang takde ati perut, yang sanggup buang baby yang takde dosa kan...sejahteralah untuk semua ibu bapa dan insan-insan lain yang kasihkan baby ni...

malam tadi, macam biasa jugak...Naufal bangun selang sejam untuk menyusu..dan sekarang ni dia dah demand...takmo da menyusu dalam keadaan baring or mengiring...mummy kena duduk dan ribakan dia, baru lah dia nak menyusu sampai tertido balik...makanya, selang sejam jugakla aku kena bangun dan melayan kerenah dia tu...sampaila pukul 5.30 tu ujan lebat..sambil menyusukan dia, aku balut ngan selimut...takut dia sejuk pulak kan...pastu macam tak puas hati, aku bedung pulak dia..hehe...dia pun nampaknya rela je dibuat apa pun, ngantuk sangat agaknya...pastu mulala dia bangun setengah jam sekali..bukan nak menyusu pun..saje nak suh aku peluk dia sambil tido..selesa agaknya time sejuk camtu tido kena peluk ngan mummy...hehehe...

sampaila dalam pukul 7.30 *waktu biasa Naufal bangun pagi* dia merengek-rengek...disebabkan masih ujan lagi kat luar, aku pujuk-pujuk jugak suh dia tido..akhirnya dia tido balik sampai kul 8.30 camtu...bangun-bangun je merengek..aku tukarkan pampers dia, bagi pakai napkin..sebab nanti nak mandi dah..pastu mula la dia membebel...hanya dia yang paham apa yang dia bebel..hehehe..yang wat aku senyum tu, bila je aku keluarkan henpon nak amek gamba terus je dia wat macam-macam muka...hehehehe...nakal la anak munmmy ni...






till then~

Tuesday, July 12, 2011

Need help~!!!

Hello hello~

Hari ni nak minta tolong sket..lately rasa macam Naufal tak puas bila menyusu..tak taula sebab dia da bertambah besar ke..atau sebab susu tak cukup ke..nak minta tips la pasal menda ni..

Dan jugak lately bila lepas menyusu and sendawakan Naufal..dia mesti nak muak atau luahkan semula susu tu..kadang tu melambak dia buang..kenapa ye..???

Thanks in advance..

Till then~
Published with Blogger-droid v1.7.2

Monday, July 11, 2011

Naufal Satu Bulan

hello hello~

hari ni Naufal sudah sebulan...tak sangka, da sebulan aku jadik mummy..hehehe...pagi tadi pegi klinik untuk chek up..sian encik Hasben sebab lambat masuk opis nak anta aku ngan Naufal pegi klinik..tapi takpela kan..nama pun da jadi walid, kenala korban sket..hehehe...

Naufal okey saja..berat pun sudah menjadi 4.5 kg, berbanding 3.31 kg masa lahir dulu..yang kelakarnya, encik Hasben target 5 kg berat budak bulat ni..maunye tak, asek minum susu je kejanya...asal bukak mata je, mulala mencari-cari mummy dia ni...tapi 4.5 kg pun da berat da..naik lenguh jugak tangan nak memangku dia menyusu..encik Hasben masih di peringkat belajar lagi..maklumla, weekend baru balik jumpa Naufal...so, setiap kali Naufal menangis memang dia surrender..cepat-cepat pass kat aku...takpela, nanti da balik umah kena jugak handle..hehehehe...

 Naufal dengan baju zirafah dan patung zirafah..

dia ni manja sangat dengan opahnya..tak tau la bila da balik umah nanti macam mana..lagi pulak, sepanjang sebulan ni bape kali je aku mandikan dia..selalunya opah yang mandikan sume..aku pun ada pikir jugak...nanti lau Naufal da balik umah sure opah ngan atuk rindu kat dia..maunye tak, sebulan setengah ni 24 jam mengulit Naufal je..takpela, semoga dilapangkan masa aku dan encik Hasben untuk kerap balik ke rumah opah and atuk ni...insya Allah..

Naufal ngan Opah -- keluar makan pizza tu sempena Naufal umo sebulan..hehehe
till then~

:: update :: ini budak manyak nakal..tadi sudah bagi tido, tapi takmo..asek merengek-rengek,,ni dukung dia sambil online, elok pulak tido...haih la anak~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::