Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Wednesday, February 16, 2011

:: mY 4Th cHeCk uP ::

check up kali ni encik Hasben ikut skali...aku pun taktau ngape tetibe dia nk ikut..slalunya dia drop by je..then bile da abes baru call dia suh amik...tapi, alhamdulillah...takdela aku rasa alone je kat KK tu..yela, orang lain masing-masing datang ngan hasben...lagi-lagi yang 1st pregnant...aku je dtg sorang...tapi kali ni aku hepi, sebab encik Hasben ada skali...heheheh

My Pregnancy: 23 weeks

besar mangga da baby ye..??alahai...agak-agak walid kamu lalu tak nk makan mangga pasni...hehehe...bertambah besar da si kecik ni..yela..dia dok bergolek-golek dalam perut ni pun da boleh rasa..macam tak pecaye...stiap kali teringat time wat scan tu, terbayang-bayang jari-jemari dia bergerak....subhanallah...ada dia dalam perut ni...^_^

macam biasa jugak...pemeriksaan rutin je...alhamdulillah jugak...HB or iron aku dah naik balik..walaupun sket je -- dari 10.9 jadi 11.0 -- tapi aku da bersyukur dah tu..nurse tu pun puji..sebab biasanya lau HB jatuh, susah nak naik balik..jadinya aku ni kira special case le...*eceh~ pasan lebih-lebih*..tapi yang tak bestnye...berat naik mendadak la pulak..pelikla pulak aku...tapi memang tak dinafikan la...aku memang main hentam keromo je bab-bab makan ni...takdela nk berpantang sangat...dan setiap kali rasa lapa je, aku makan...takdela makan nasi..tapi adalah makan biskut ke, coklat ke, cereal ke...apa-apa je la...skali hambik ko...naik sampai dekat 4kg ni...terus nurse tu sound aku..."ni kalau next check up naik banyak jugak, kena buat test diabetis ye..sebab takut ada diabetis pulak..."

selain tu sumenye okay saje...jantung baby dah dapat didengar dengan jelas *tapi guna apa-nama-alat tu ntah*..pergerakan baby pun da dapat dirasai *nampaknya tak lama kena amik tetanus shot la aku ni*...heartbeat dia pun ok 154bpm...agak laju, kata nurse...tapi masih consider normal lagi...hehehehe...

keluar je bilik pemeriksaan tu...terus wat muka kat encik Hasben...bagitaula dia sume pasal situasi-situasi positif dan negatif yang disenaraikan...hampeh..dia gelak tak ingat dunia...okey...mulai hari ini, saya akan mula berdiet...bukan berdiet tak makan, tapi berdiet jaga makan...adeh~ boleh ke...?????

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::