Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Tuesday, April 17, 2012

NauFal 10 BuLaN SuDah~

hello hello...assalamualaikum~

lamanya tak menaip kan...adoyai~ niat nak update sekali sehari tapi asik tak tercapai je niat tu..huhuhuhu...hari ni agak penuh ngan meeting itu dan ini, dengan rasa kurang sihat lagi, dengan Miss P yang datang menjengah lepas 10 + 10 bulan tak mendengar berita *hope susu untuk Naufal maintain je walaupun tak meriah mana*..hehehehe...nak cite sket pasal Naufal yang comel ni...


MakaN-MakaN

Naufal skang da mau makan balik..cuma dia takmo kalau mummy masak bubur je..tapi lau masak pasta, laju je dia makan *hamboih~ selera omputeh budak tecik nih*..aritu balik kampung, laju pulak makan bubur opah dia masak..hehehehe...

gambar tu actually mummy masak ayam + carrot + epal...goreng ngan bawang besar sket, then tambah sket tomato puree...dah cukup masak, blend and letak sket minyak zaitun...nampaknya ini adalah antara menu feveret Naufal setakat ni...memang laju je dia makan...


MaiNaN

Naufal ni takde banyak mainan pun..sebabnye mummy ngan walid tengok dia ni macam tak bape suka nak main sangat...tapi kalau dapat remote tv or henpon memang bergaduh la nak amik balik..itu yang dia suka..hehehe...aritu, pegi jusco nampak lak kotak mainan besar ni so walid saje la nak belikan kat dia..sudahnya, skang ni suka pulak main..siap hangkut balik kampung lagi menda2 ni...takpela, biar dia have fun dengan mainan dia kan


MinuM Pakai Straw

skang ni Naufal dah agak terer la jugak minum pakai straw..dedulu lau nak bagi pakai straw kena buat macam dlm gambar tu..dia paling suka kalau nampak air soya...memang dia terkepak-kepak je nak minum...tapi skang ni bagi je air kotak, memang laju dia sedut..hehehe..nasib baikla mummy ngan walid ni memang jenis lau beli air kotak pun air milo, xpun susu, xpun soya..buatnya Naufal suka minum air laici, oren, teh bunga bagai...hadoih~


BerDiRi/MeraNgkaK/MeniTi

Naufal skang ni da laju merangkak...orang pandai merangkak dulu baru meniti, tapi Naufal ni terbalik..dia meniti dulu baru merangkak...heheheh...tapi skang ni kemaruk la nak berdiri...kekadang tu, time orang tido dia bangun..sibuk memanjat mummy ngan walid..pastu menangis-nangis suh pegang dia nak berdiri...aritu kat kampung, dia dok memanjat atok nye..pastu dah berdiri, lepaskan tangan...nasib baikla atas katil...lau x ada jugak yang benjol kepala tu...



suKa BerJaLan-jaLan

Naufal ni teramatlah suka berjalan-jalan *agaknye sebab masa mengandungkan dia dulu, mummy ngan walid banyak berjalan kot*..kalau kata dia tengah mengantuk-nak-terlena pun, tapi dengar je kata nak keluar dia pun bangun balik...hehehe...tapi yang bestnya, bila on the way balik tu dia nak minum susu pastu terus tido sampai umah..kekadang tu, time dia takmo tido nak je ajak walid dia keluar jalan-jalan...sure balik tu, Naufal tido punya...


SuKa MaiN

skang ni Naufal da pandai main da..da pandai menyakat orang pun ye...tengokla tu, pandai je orang letak atas pale dia topi kertas tu pastu dia jatuhkan...then suh orang letak balik...pastu gelak terkekeh-kekeh...hahahaha...da pandai main cak-cak time menyusu...da pandai menyakat budak lain kat umah MakLong dia..da makin panjang akal la sekarang ni...


GiGi SuDaH 4

gigi da ada 4 batang skang..gigi atas yang 2 biji tu nampak macam besar je..sama lak macam gigi PakCik ngan Ucu dia..hehehehe...disebabkan dah ada gigi atas bawah, makin la dia ni suka menggigit...kalau kita baring, dia gigit tangan la, belakang la..kalau dukung, memang hobinya menggigit kerongsang ni..adoila...paling dia suka gigit biskut ngan keropok la..

itula sahaja buat masa ni..tak tau nak taip apa lagi sebab kepala da berat...dengan selsema, batuk dan yang seangkatan dengannya la..huhuhu...insya Allah, diberikan semula nikmat kesihatan tak lama lagi...

till then~

4 comments:

MimahAjil said...

dh pandai meniti ke naufal??
wah...cptla dpt "kaki" ni nnt..
abesla mommy nk mengejar...hehehe

Nia_alJunid said...

acik mimah::

ye..setiap malam bila mummy ngan walid da tido, lagi naufal suka meniti kat sofa tu..pastu marah sebab bantal mummy ngan walid halang jalan naufal..

mummy kata dia nak ikat kaki naufal nanti, biar takleh lari jauh-jauh..

EllyEllies said...

hee..dh besar naufal..same ngan dayani x suka mainan..bazir je beli mainan mcam2..tp aritu beli kucing rm10 yg leh gerak2 kat pasar malam tu suke gile die..duk peluk sane sini..heeee

Nia_alJunid said...

acik elly::
naufal pun suka jugak kucing gerak2 tu..kat umah MakLong ada budak bawak kucing tu, tp slalunya naufal yang main smp budak tu nangis2 pun naufal xkisah..hehehe..nak suh mummy beli jugak la 3 ekor~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::