Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Thursday, October 27, 2011

My Dear WaRehoUse SaLe

boleh tengok kat website dia ---> KLIK SINI

cadang nak pegi cari walker untuk Naufal

kalau korang rasa nak soping leh la pegi..lau x soping barang, soping tingkap pun boleh...hehehehe

okey bai~

p/s: saje nak hapdet blog je pun...

Tuesday, October 18, 2011

SaPe NaK PercuTiaN PERCUMA~!!!



korang sume nak tak percutian percuma??
senang je..
klik je kat ---> SINI
nanti diorang wat cabutan...
manala tau ada rezeki kan..??
hehehehe

Monday, October 17, 2011

SaYa SuDaH 4 buLaN~

Salam semua..

Mummy lama sangat mengelat kan?
Sowi la..mummy bizi..
Naufal tolong mummy tulis kali ni..
Skang Naufal da 4 bulan..
Gusi da mula gatal-gatal, rasa macam nak makan je..
Tapi mummy xbagi..mummy kata kena tunggu 2 bulan lagi...
Isk isk...
Tapi masa ni Naufal hepi sangat...
Cer teka Naufal ada kat mana..???
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, October 7, 2011

NaK JaDi HoUseWiFe boLeH TiDaK...???

"Seorang isteri yang tidak bekerja -- menjadi surirumah -- maka, segala hutang dan tanggungannya akan menjadi tanggungjawab si suami -- Radio IKIM

Isteri: Sayang...boleh tak kalau saya nak jadi housewife?

Suami: Eh...?? Tetibe...

Hehehehe...bestnye kan dengar macam tu...dan bertambah best kalau jadi kenyataan...tapi alangkah...disebabkan skang ni menetap di rumah kuarters yang didaftarkan atas nama si isteri, dan masing-masing suami-isteri belum beli rumah kat mana-mana lagi, maka...

Suami: Kerja la dulu yang...nanti kita nak dok kat mana?

Hmpffftfttt~

p/s: Pak Najib...sila lah bagi berita gembira dan yang menyenangkan petang ini ye~

Wednesday, October 5, 2011

sYuKuR~

hello hello~

waaa..setelah beberapa hari membizikan diri, barulah datang mood nak menulis blog ni..hehehe...erm..seperti beberapa orang yang sedia maklum, semalam baby comey Naufal telah dipaksa dibawa ke opis mummy sebab MakLong dia tak berapa sihat dan minta EL cuti...disebabkan masa dia call tu aku ngan encik Hasben sudah dalam perjalanan, maka memang malas la rasa nak patah balik rumah..dan setelah bergumbira memikir-mikir yang takde mesyuarat, aku cadangkan supaya Naufal ikutla mummy bekerja..encik Hasben meng-okey-kan saja sebab dia pun dah lambat untuk pegi mesyuarat...

dan bertapa lah Naufal di bawah meja kerja mummy semalam...kesian kan...??nasib baik memang ada playmat dia dalam beg...so aku bentang jela playmat tu kat bawah meja ni...dahla sebab memang nak anta dia ke pengasuh, maka hanya berbaju lengan pendek sahajala anakanda ku itu...kesian dia, dahla opis ni macam Kutub Utara Kutub Selatan antartika sejuknya...

baju nila Naufal pakai pegi opis mummy semalam...

rupa-rupanya aku kena pegi perhimpunan la pulak pagi tu..terpaksa la mengepos Naufal ke aras 2 untuk dijaga oleh kakak ilya dan ummi aressa...tengah-tengah perhimpunan, dapat alert yang Naufal da mula menangis..keluar je la terus amik dia dari ummi aressa..elok je aku dukung, dia terus diam..tapi sian nengok mata da berair-air da...bawak naik atas, bagi minum jap terus dia tido...tapi bila letak kat playmat tu dia terjaga pulak...agaknya tak biasa + sejuk kot...dahla takde bawak kain bedung semua..last-last aku bedung ngan kot aku ni...pastu ikat kat kaki dia...terus lena...sempat lagi aku pegi discussion sume, dia elok je tido...selimut pulak dengan shawl aku ni...last2 mummy yang sejuk mengigil-gigil sebab takde kain da nak balut badan...huhuhuh...takpela, asalkan Naufal selesa...

rindunya nak tengok dia buat mulut muncung tu -- Naufal 1 bulan --

dan tidola si comey Naufal tu dari kul 10 sampai kul 2...dia bangun jap, bagi minum then dia macam nak tido balik...tapi nak meniarap jugak...last2 mummy bagi can la...tukarkan CD, baju sume then letak je kat playmat...meniarap la dulu, memain sume...nanti kena bedung balik ye...hehehe...petang tu dalam kul 2.30 tu dia tido balik -- lepas dibedung -- tapi jap je..dalam kul4 tu dia dah bangun and tak nak da tido...so, aku letak je dia atas riba and sambung buat keja...okey je..takdela dia meragam ke, mengamuk ke, menangis jerit-jerit ke...alhamdulillah~ boss pun macam tak kisah sangat..maybe sebab Naufal memang sangat behave kot...
cian anak mummy..penat ye~

petang tu balik umah sambung main ngan walid dia pulak..lepas maghrib, mula la merengek nak tido..bagi minum susu sume, terus je tido...nampak macam letih sangat muka dia time tido tu...kesian betul...sayu je rasanya...tido tak bape nak lena, tapi bila ditepuk-tepuk dia tido balik...sampaila ke pagi tadi...bangun-bangun tido dok bergolek-golek...tukar baju and CD sume, dia ajak sembang pulak...layan jela, sambil gelak-gelak lagi...hehehe...geram betul Naufal ni, buat mummy rasa nak bawak pegi opis lagi je...

ada sorang akak ni cakap --- bertuahla ada anak macam Naufal...tak banyak kerenah dan sangat baik perangainya...alhamdulillah~ semoga Naufal akan terus membesar menjadi anak yang baik dan soleh...insya Allah...

Naufal sayang...
Jadi anak yang baik dan soleh ye
Yang cintakan Allah & Rasul
Yang kasihkan mummy & walid

Till then~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::