Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Tuesday, December 6, 2011

3 rasa

Bubur nasi

.

.

.

.

.

Steamed carrot

.

.

.

.

.

.

Steamed fish

.

.

.

.

.

.

Naufal's first meal~!!!


Semangkuk dia abeskan..tak sempat mummy nak tumpang rasa..pas mkn terus lena..


Pasni kena blaja masak memacam jenis bubur nasi pulak la..


Ok bai~


Published with Blogger-droid v2.0.1

5 comments:

Anis said...

nad x letak apa2 perasa kan? sbb ramai mummy2 xtau yg baby food x sepatut nya letak apa2 perasa, smpi la umur 1 thn br la bleh letak perasa.

Nia_alJunid said...

anis::
aah..takde letak apa pun..manis2 carrot ngan ikan je la..owh, sampai umo 1 tahun ek..ada org campur cheese dalam meal anak dia tu, boleh ke?

Anis said...

letak cheese bole tp itu pun bila dh 9 bln ke atas kalau x silap. and x bleh letak byk2, sbb apa2 pun cheese still ada sodium. letak stakat nk bg rasa sikit bole je. letak cheese pun sbb khasiat lain byk. dairy product kan. anis pun br nk try letak cheese dlm food izz. bkn sbb nk sgt tp sbb izz dh bosan dgn bubur yg rasa ayam/ikan/sayur. tu yg nk try cheese pulak. puas la carik yg plg kurang salt.

Anis said...

btw, kalau baby still enjoy mkn food xde perasa smpi lebih 1 thn pun lg elok. ada je anak member smpi 1 thn setgh mkn xde letak apa2 perasa. tp slalu nya baby akan bosan. tu yg kena pandai letak itu ini dlm baby food utk bg rasa. anis x bbrp nk pandai, tp still x letak perasa. so nk kena test mcm2 la camne nk bg rasa sikit. selagi bole x letak perasa, xyah la letak. kalau dh smpi tahap baby xnk mkn tu, elok la letak sikit utk bg selera. x elok gak kalau baby x mkn langsung kan.

Nia_alJunid said...

wah~ banyak nak kena belajar lagi ni..weekend ni naufal genap la 6 bulan..susu kuat jugak, nak tambah solid food lagi..hehehe

lau rajin, anis tempek2la resepi izz kat blog eh..lehla blogwalking bila de masa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::