Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Thursday, October 21, 2010

:: Yes Ma'aM.. iT's a PosiTiVe~!! ::

Alhamdulillah...semalam lepas kerja kami pun berduyun-duyun *padahal berdua je* ke Klinik Az Zahrah, Bangi...kenapa pilih klinik swasta..??entahla...agaknya sebab ramai orang yang suggest suh ke swasta...maka elok-elok jam enam camtu, kami pun sampaila ke az Zahrah...orang takdela ramai sangat..maybe sebab nak maghrib da kot...huhuhuh

tunggu punya tunggu punya tunggu...masuklah waktu maghrib bagi kawasan Bangi dan sekitarnya...menjangkakan mungkin lama lagi, encik Hasben pun bagitau dia nak pegi surau...dia kata kalau dia balik nanti aku lum masuk, lehla aku p semayang dulu...makanya, tak sampai 5 minit pas encik Hasben kluar, nombor pun naik...huhuhuh....sedihnya, terpaksa masuk sorang-sorang jumpa doktor...prosedurnya..??sama saja..dia bagi aku magic stick and suh p toilet untuk test urine...then tunggu la kejap kat luar tu...

after a while, doktor pun panggil semula...and magic stick tu dia letak atas meja dia..wah~ jelas, nyata dan terang memang ada dua line kat situ..jantung da mula dup-dap-dup-dap nih...walaupun da tau, tapi berdebar jugak nk tunggu kata-kata keramat kluar dari mulut doktor tu...and finally~

Doc: Alhamdulillah...congratulations ma'am...you ARE pregnant...

*aku tersenyum tersipu-sipu jela..doc tu lelaki, non-malaysian lak tu*

Doc: are you coming alone?

Aku: Erm...no.. my husband has go to the masjid..

*dia anggukkan kepala beberapa kali...sambil-sambil tu dia dok menelek kalender*

Doc: okay...now you're in about 6 weeks..you can come again for check up when you are already 8 or 10 weeks...

Aku: Thank you, doc

Keluar je bilik doktor...tengok encik Hasben dah ada kat luar...dia buat muka blur dia, macam biasalah...dia takde tanya or cakap apa-apa pun...dia cuma cakap, "kalau dah abis jomla balik..."..hati kayu betulla encik Hasben nih...huhuhuh...Dalam keta nak balik tu, dia diam je...separuh jalan baru dia tanya...

Hasben: doc cakap apa??

Aku: Betulla...positif..

Hasben: owh~

*diam...aik...dia ni tanak tanya pape ke??*

Hasben: da bape bulan?

Aku: baru 6 minggu...sebulan lebihla..nanti lau da 8 or 10 minggu lehla wat check up..

*diam balik...dalam ati aku dah pikir macam-macam da..dia ni suka ke idak..??lau idak aku nak wat camne..tapi lau suka ngape senyap je...*

-------- lepas sepuluh minit...dekat simpang nak masuk umah... --------------

Hasben: YES~!!!! Abang nak jadi ayah~!!!

Aku: ?????

*terkejut aku...sebab tetibe je dia menjerit...cis...nasib bek bukan aku yang bawak keta...*

lepas tu barulah bising mulut dia tanya itu, ini...rupanya dia kata, dia macam tak percaya..sebab tu dia tak tau nak respon ape..lagipun, ada sket rasa risau katanya...yela, baru sangat lagi kan...dia takut kalau dia over-excited tapi ditakdirkan belum rezeki kitorang lagi dia kecewa nanti...adoila encik Hasben ni...buat ai takut je tau...heheheh

so...alhamdulillah...selepas lama kami menunggu...selepas pelbagai cara dan doa kami usahakan...sampai masanya untuk kami menambah ahli keluarga...mak ngan ayah pun dah tau...biasalah, cucu pertama kan...lama pulak tu menunggu, diorang pun sama eksaitednye dengan kami...doakan sajalah sembilan sepuluh hari itu mampu aku lalui dengan tabah, dan si kecik ini membesar dengan sihat...

p/s:kena tunggu 4 minggu lagi untuk buat buku pink...owh~ bagaimanakah rasanya???

Tuesday, October 19, 2010

:: After A Long Awaits ::

hurm..it's still 11 in the morning but i really didn't feel like working anymore..badan rasa penat sangat..rasa tak sedap..pening pale..??ada la jugak rasanya...

sebenarnya tengah berkecamuk kot...nervous pun ada rasanya ni..hhuhuh...sebenarnya lepas missed period aritu da mula rasa berdebar dah..yela, time semayang maghrib sure terasa benar yang jantung ni berdegup kuat, laju lak tu...then after 2weeks with tender breast and cramping, terus xde rasa apape..pelik la pulak kan...

kira-kira memang da jauh missed tu...laju-laju je bukak website cari pasal pregnancy ni..pastu compare ngan body experience..rasa-rasa macam ada sikit-sikit..tapi keraskan hati jugak...tak nak wat pregnancy test sampai betul-betul da lewat sebulan...setiap kali lalu depan farmasi rasa macam berperang dalam pale ni...yela, nak sangat test tapi dalam masa yang sama takut sangat...mau tak takut..dekat 2 tahun kitorang kawen, bayangkan bape banyak pergnancy test yang aku beli...sume end up negative...so, aku buat-buat jela macam tak kisah..padahla dalam hati melompat-lompat nak tau...

masuk minggu ke 3 missed, aku mula x senang duduk...last-last semalam aku pegi watson kat alamanda tu..konon nak beli mekap..aah...mekapla sangat...sampai 3keping aku beli pregnancy test tu..pikir konon lau kali ni negatif lehla test lain kali lak..hahahaha...hampeh jugak pemikiran time tu rasanya...

balik umah tu buat-buat macam tak kisah lagi..kononnya pikir nak buat test tu esok pagi la..yela orang  kata first urine after sleeping tu lebih accurate...so, layanla tengok tv sume..then azan maghrib..hubby pun bangunla pegi mandi sebab nak semayang japgi ni...then macam spontan je aku pun bangun amik pregnancy test tu and masuk bilik air...masa tu, doa banyak-banyak dalam hati...mintak kalaula negatif jugak aku harap aku dikuatkan hati sekuat-kuatnya...dalam 5 minit tunggu tu, aku paksa-paksa mata aku jangan tengok dulu result dia...

but then cecah je 5 minit, cepat je tangan aku amik tester tu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
n masa tu jugak jantung aku rasa macam nak gugur..hahahaha...kelakar kan..??maunye tak..lepas berdozen-dozen pregnancy test aku buat, inila first time aku nampak ada dua garisan kat situ..siap carik balik pembungkus dia tadi, baca balik instruction sume...3,4 kali aku baca nak make sure kalau dapat 2 garisan tu positif...hehehehehe

then aku pun cepat-cepat lari naik atas...tak sempat nk ketuk pintu bilik tu, aku main redah je masuk...rupanya hubby tengah dok cukur misai janggut dia...masa tu aku jadik speechless la pulak...hahahah..dia pulak buat muka bengang sebab terkejut aku masuk redah je...nasib baik tak luka dagu dia tu...dalam kalut-kalut tu aku hulurla kat dia tester aku tadi..

hubby: amenda ni?
aku: erm......
*pass kat dia pembungkus tester..and dia pun baca sambil kerut2 kening*
hubby: eh..bile beli menda ni? xtau pun
aku: tadi..kat watson
*dia anggukkan pale..pastu dia pandang aku*
hubby: cepatla..nak semayang maghrib da ni

hadoih...kecewa pulak aku ngan reaksi dia tu..aku pun pegi amik air semayang and tunggu dia kat bilik semayang..tak lama dia pun datang...pas semayang tu, dia cium dahi aku...

hubby: jangan excited sangat ye..kita check kat doktor dulu nanti
aku: (bergenang air mata)

hahahahah..nape bergenang air mata aku pun tak tau...so..aku tengah menunggu hari ini habis untuk kitorang pergi check kat klinik...memang takmo teruja sangat sebab awal sangat lagi kan...tapi nak wat camne..??dekat 2 tahun tau...sape yang x excited...??? you tell me...

aku doa semoga semuanya selamat dan seperti yang dijangka...can't wait to tell my family and tengok reaksi dorang pulak...huhuhuhuhuhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::