Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Sunday, January 30, 2011

:: aLReaDy 20 wEeKs ::

cepatnye masa berlalu kan...si kecik ni da pun masuk 20 minggu...haih...teramatlah eksaitednye..hehehe...dijadikan cite..28 Januari yang lalu, aku dan encik Hasben pun beronok-ronokla pegi ke KK...awal-awal pagi lagi dah pegi..yela, dijadualkan kami akan dapat melihat si kecik ni...walaupun secara visual itam-putih sahaja...hehehehe...

yang bestnye...aku adalah orang pertama..encik Hasben pulak pegi opis dulu sebab ada keja..makanya sepanjang-panjang itu aku rasa tak senang duduk...sebabnye..??yela..nanti kalau da dipanggil masuk encik Hasben tak sampai lagi, macam mana..???tapi Tuhan itu Maha Pemurah kan...elok je nombor aku naik, encik Hasben pun sampai depan pintu bilik doktor..terima kasih Tuhan~

dan begitulah sahaja imej yang dapat kami lihat pada hari itu...rupanya si kecik ni dok bersujud la pulak time kitorang dok meng'scan' dia tu...tapi alhamdulillah..nampakla jugak jari-jemarinya yang aktif bergerak-gerak...jantungnya yang berdegup laju...kakinya yang sangat comey...dan tulang belakangnya yang terbentuk elok...alhamdulillah...cuma muka dan jantina sahaja yang tidak dapat diketahui lagi...saja nak surprise mummy ngan walid ek, baby...???

jadi...mengikut saiz kepala *yamg pada aku agak besar itu*...expected due date adalah pada 14 Jun 2011...huhuhu...aritu aku de jugak bersembang ngan encik Hasben pasal tarikh due tu...

Aku: cayang...aritu doc kata EDD 12 jun 2011...lau dapat 14 jun kan best...

Hasben: 14 Jun..??ngape lak..??

Aku: yela..sama ngan tarikh kawen kita...kita, 14 mac...dia, 14 jun...mak ngan ayah kenduri kawen dulu 14 Feb..kan senang nak ingat tu...

Hasben: aah kan...sama-sama 14hb...best jugak tu...

jadinye...apabila dikaborkan oleh doc yang EDD telah menjadi 14 Jun, makanya kami bertambahlah eksaited...tapi awal-awal lagi encik Hasben dah ingatkan...kita ni merancang je, Tuhan yang tentukan...ye ye..ampunkan saya encik Hasben...huhuhu...disebabkan taktau jantina si kecik ni, maka pembelian barang-barang baby mungkin kena ditangguh lagi...tapi tangan dah rasa gatal nak membeli ni...hehehe...

nanti aku sharekan list yang aku da buat untuk si kecik ni pulak ye...pastu confirmla kena hapdet kan..??heheheh

Wednesday, January 12, 2011

:: mY 3Rd cHeCk uP ::

dalam tak sedar...da 3kali rupanya aku ke KK untuk check up..maksudnya 3bulan sudah berlalu since aku kelam-kabut buat urine test kat umah dulu...tak sangka kan~

check up kali ni agak kelam-kabut sket..yela, sebabkan urine test tak brape bagus maka kena test lagi skali kat makmal dia..sket punya lama nk menunggu...tapi akhirnya, alhamdulillah...takde apa-apa komplikasi pun...hehehe...tapi lagi skali, HB or iron da jatuh la pulak...huhuhuh..kali ni betul-betul jatuh sampai ke border...daripada 11.3 ke 10.9...nurse pun mula la membebel sana-sini...aku...??angguk-angguk geleng-geleng sajala...hehehehe

berat jugak nampak macam mengecewakan...sebab kalau nak ikutkan makan boleh tahan jugakla aku ni...tapi berat cuma naik 0.5 kg saje..huhuhu...macam risau pun ada..mungkin aku perlu melipatgandakan usaha menambah berat badan ni...hehehe...

My Pregnancy: 18 weeks

sekarang baby sudah sebesar cili benggala...hehehe...sampaikan encik Hasben takmo da makan pizza hut...nak dijadikan cite, petang smalam pas keja aku pun dengan gaya yang menggoda, ajakla encik Hasben pegi makan pizza hut kat alamanda tu...tapi dia takmo..kecik ati aku...oh ye..sepanjang pregnant ini, hati adalah terlalu mudah mengecik...huhuhu

Aku: jomla makan piza...dah lama tak makan tau...

Hasben: Takmo la..makan menda lain nak ar...

Aku: ala...nape takmo....??? *muncung da mula memanjang*

Hasben: dalam tu ada bell pepper...sama saiz ngan baby abang tu...takmo la makan...

Aku: ..... *camtu ke...????*

last-last tak jadila makan pizza hut...and kitorang bergerak ke Mines saja..makan subway....*owh~ missing my italian BMT*...tapi tak boleh blah rasanya takmo makan piza semata-mata sebab ada bell pepper...which is sama saiz ngan si kecik dalam perut ni...hehehehe....takpela baby...len kali la kita ajak walid makan piza ye...^_^



Monday, January 10, 2011

TaMaKKaH aKu...???

Apakah aku tamak?
Tidak pernah cukup dengan peluk yang ada
Apakah aku bongkak?
Tidak pernah bercukup dengan cinta yang ada

Apakah aku haloba?
Tidak pernah puas dengan kucup yang ada
Apakah aku berkira?
Tidak pernah puas dengan kasih yang dibagi

Kenapa cuma dengan kamu
     ---wahai kekasih
Aku tamak bongkak haloba berkira
Walhal penuk peluk cinta kucup kasih
Tersergam lebih luas dari langit
     ---yang tercipta lama...

"kredit to Fynn Jamal"

Buat encik Hasben...
memang aku tamak...bila terpaksa merebut kamu dari dunia...memang aku berkira..bimbang kasih kamu terbahagi dua...aku tamakkan kamu, suamiku..aku takut, aku bimbang...aku akan mati jika tiada kamu...aku tak ingin ada yang lain, mengganti aku; membahagia kamu, mempunyai kamu, mendampingi kamu...aku terlalu cintakan kamu...maka dengan sendirinya...aku jadi tamak, bongkak, haloba, berkira...

MooD :: sangat tidak bagus...

Sunday, January 2, 2011

HaPPy NeW yEaR~!!!

HAPPY NEW YEAR~!!!
Hari yang bermula ceria..the sun is shining, and the air feels breezy…^_^…akhirnya kami menjejakkan kaki ke taman pertanian shah alam…berjalan-jalan melihat alam..sudah tentu ditemani incik hubby tercinta…<3
dan disudahi dengan dessert yang pastinya menjadi pilihan kami berdua…aiskrim roti…huhuhuh….sedapnya…suka sangat makan aiskrim roti..salah satu sebab selain ianya sedap adalah —> mengimbau zaman kanak-kanak…hehehe…
dulu-dulu, masa kecik-kecik…ayah selalu bawak kitorang satu family bercuti…especially lepas exam…setiap kali before exam, mulala ayah cakap “jawab exam betul-betul…nanti kalau dapat nombor 1 sampai 3, ayah bawak pegi jalan-jalan…”pastu kitorang pun masing-masing riuh memberi cadangan…ada yang nak pegi mandi laut, ada yang nak mandi sungai, ada yang nak pegi taman tema, ada yang nak pegi zoo..*eh…ada jugak yang suka melawat zoo ek..takpe…entry lain kita cite pasal lawatan ke zoo pulak*…jadinye bile da dapat result, kami pun beramai-ramaila keluar berjalan-jalan…biasanya akan ke pantai ataupun taman tasik…dan aktiviti wajib mestilah membeli aiskrim roti…hehehehe…sebab tula suka sangat ngan aiskrim roti ni…very the memory~
*credit photo to Mr. Google*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::