Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Wednesday, December 15, 2010

:: mY 2nD cHeCk uP ::

alhamdulillah...baby sudah masuk 14 minggu...masih takde rasa apa-apa jugak lagi...hehehehe...tapi semalam pegi check up untuk kali yang kedua...kali ni da pandai sket la..pas kaunter ni, kaunter tu...dan seterusnya...

yang tak bestnya..HB ataupun iron telah menurun la..huhuhu...macam mana ni...memang la aku mengaku..aku memang cukup malas nak makan ubat ataupun minum susu...ntahla...ini bukan sebab pembawakan baby ye..tapi memang sejak kecik dulu, dua menda ni memang aku avoid sangat-sangat...nampaknya terpaksala aku mencuba dan terus mencuba...apa saja untuk si kecik ni....huhuhuhu


My Pregnancy :: 14 Weeks
Baby sudah sebesar lemon ye..pergi pasar malam smalam saje aku beli lemon..bukan nak buat masak or letak dalam ice lemon tea..tapi saje aku beli sebab dia sama saiz ngan si kecik ni...hehehehe....keciknye dia kan~? setakat ni, alhamdulillah...aku sihat-sihat saja..takdela pulak mengalami simptom-simptom yang biasa dialami oleh ibu-ibu mengandung yang lain..tekanan darah aku normal, kandungan gula juga normal...malah takde juga rasa loya-loya, pening kepala, atau muntah sana-sini...cuma kadang-kadang aku tak tahan dengan sesetengah bau...mungkin itu biasa la kot...hehehe

ada sedara-mara yang dah mula bertanya...agaknya mak yang kabor kot...tapi nak bagitau pun macam segan-segan je lagi..almaklumlah, 14 minggu tu pun masih baru lagi kan...hehehehe....

Friday, December 3, 2010

NeW Blog~!!

salam and hi all~!!!

dua tiga hari ni bosan sangat..sebab keja melambak-lambak..and sebab incik hasben pegi outstation pulak...so dok bosan2 kat umah tu, tangan ni pun saje la mengada menaip sana-sini...and hasilnya --> satu blog baru akan dibuka..hey hey hey~!!!

blog ni lebih kurang macam blog asal yang sekarang ni...just tetiba masa tu ada idea baru untuk menulis..jadi bagi tidak mengganggu cerita-cerita yang sedia ada di sini, aku letakkan kat sana...hehehehe...so, kalau korang rajin and ada masa..bolehla jenguk2 blog tu kat alamat ni Antique Bakery No. 19 and komen la apa yang patut...insya Allah semua komen dan cadangan korang tu akan dijadikan sumber penambahbaikan...

dan oh ye...header blog ini adalah dihasilkan oleh seorang member yang juga seorang blogger..yang mana otak dan jari-jemarinya teramatlah kreatif..sebab lau sendiri nak buat memang x menjadi...kalau ada sesapa yang nak rasa air tangan beliau, ada ditawarkan khidmat meng"create" header di blog beliau..bolehla lawat ke blog Miss Sue...buat masa sekarang masih miss lagi..tapi insya Allah tahun depan mungkin akan bertukar status..hehe..apapun kita tunggu dan doakan beliau okeh..dan blog beliau ni jugak pernah diterbitkan dalam majalah Remaja keluaran November 2010...

ok la..sedikit gambar buat tatapan semua..gambar header yang direka oleh Miss Sue khas untuk blog baru aku..oh yeah~


ini adalah cadangan header beliau yang pertama...oh, disebabkan aku suka lelaki itu maka dia terpilih untuk menjadi model di situ...hehehe...



lepas tu dia kembali dengan cadangan header yang kedua..oh sangat menarik juga yang ini...seperti mana menariknya renungan si model header itu...

dan selepas beberapa cadangan lain yang diberikan..header ini yang menjadi pojaan hatiku...kenapa..??sebab satu: of cosla si model yang memberikan renungan menawan itu...dan sebab dua: background dia yang sangat abstrak, sangat romatik yet sangat simple...ye, aku bersetuju dengan yang ini...apepun thanks a lot Sue~!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::