Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Tuesday, December 23, 2008

:: biLa pEna bErBicaRa ::

aku da create satu blog baru..untuk aku tampalkan sume koleksi aku yang tak seberapa..dan memerlukan banyak tunjuk ajar serta komen2 yang membina..
so kengkawan bolehla visit blog baru aku and komen ape yg patut..hehehehe
http://indahbicara.blogspot.com/
thanks for the compliments..

Monday, December 22, 2008

:: nEw HobBy 2 ::

erm..lama sangat da menulis kat sini kan..??tp takde pon org nak windu kat aku..hahahaha

skang ni aku de hobi baru lagi..hobi lama yang diberi nafas baru..huahuahuahua...aku ni mmg sejak azalinya suka membaca..dulu masa kecik2 aku suka baca buku cerita,..ayah aku slalu mintak aku bacakan paper yg dia beli..sampaikan sepanjang jalan nak balik kampung tu, aku baca setia papan tanda yang aku nampak..sampai peningla mak aku nak melayan..tapi tula hobi aku sampai skang..

buku, majalah, komik, novel..sume aku suka baca..skang ni dunia da maju, zaman da berubah..eh, terbalik..hehehehe..aku layan novel kat internet pulak..ops..bukan layan time keja tau..time lunch ngan dekat2 nak balik..hahahaha..slalunya aku follow je blog tu..senang..lau dorang ada entry baru, aku leh dapat updatenya terus ke blog aku..bagus kan...

lau ade sesape sama minat cam aku..try la jenguk2 blog nih..
http://penulisan2u.blogspot.com/
ada banyak novel online dalam ni..cerpen pon ada..and korang leh link ngan penulis feberet korang..aku sendiri da ada dua org feberet writer aku kat sini..hehehehe

Wednesday, December 17, 2008

mEngHiTung HaRi2 bErLaLu..

lama da tak menaip kat sini..lalu gak visit tapi belum ada menda nak tulis..dalam pale nie mmg macam2 ada (macam astro pulak)..tapi mo0d nak menulis tu takde lagi..hukhukhuk

ni skang tengah bz pasal sukan inter zone ngan hari keluarga jabatan nih..adoyai..penat gak..tp aku ok je layan menda2 camni..yela..nature of work perangkawan ni mmg ngan data je la..ari2 datang keja, mengulit data..nak kenal org pon susah..so bile aku join menda2 camnih secara tak langsungnye dapatla gak aku kenal warga jabatan aku ni..hehehehe..bagus jugak ramai kenalan..nak mintak data dr bahagian lain pon senang sebab da ada yang dikenali..

untuk sukan inter zone ni aku kena handle netball..huh..dahla aku tak penah main netball dari kecik..huahuahuahua..main2 penah la..tp nak main siyes tu takde la..tp nak wat camne kan..??layan jela..zasss...

ni pun aku dok menunggu team HQ naik untuk kitorg adakan perjumpaan..erm..b4 diz aku ada mintak tolong sorang akak tu...dia mmg da lama la keja kat sini..bile aku mintak tolong dia kata "takpe2..akak tau..akak mmg biasa wat menda2 nih"...tp at last, satu ape pon takde lagi..takde progress pape pun...adoyai..sakit otak aku..

erm..nak balik da..nanti aku sambung lain r...

Tuesday, December 16, 2008

:: TeRiMa KaSiH ciNta ::

Tersadar
didalam sepi ku
setelah jauh melangkah

Cahaya kasih mu
menuntun ku
kembali dalam dekap tangan mu

Terima kasih cinta
untuk segalanya
kau berikan lagi kesempatan itu

Tak akan terulang lagi
semua…kesalahan ku
yang pernah menyakiti mu

Tanpa mu
tiada berarti
tak mampu lagi berdiri

:: aKu pUnYa KaMu ::

Saat kau tersenyum
Saat itu kau memberi
Saat ku rasa bahgia

Selama ku tersenyum
Selama itu ku memberi
Selama yang kamu di sini

Namun ku bicara hanya pada
Bulan dan suria tak ku punya cara
Untuk menyatakan cinta

Dan kamu hanyalah satu
Ku mahu ada kamu saja
Bisaku menunggumu
Selamanya aku milikmu
Takkan pernah lelahku menunggu
Hingga aku punya kamu

Sesaat aku tiada
Saat itu yang ku rasa
Saat hidupku terlena

Selama yang kau ada
Selama itu yang ku rasa
Selama hidupku bahagia

Namun ku bicara hanya pada
Bulan dan suria tak ku punya cara
Untuk menyatakan cinta

Dan kamu hanyalah satu
Ku mahu ada kamu saja
Bisaku menunggumu
Selamanya aku milik mu
Takkan pernah lelahku menunggu
Hingga aku punya kamu

Selama yang pernah
Ku merasa belum ada rasa yang ku rasa ini
Fahamilah cinta ku lebih dari cinta
Tiada mungkin akukan teruja
Andai bukan kamu yang dihadapanku
Bisaku buktikan pada kamu

Yang kamu hanyalah satu
Dan tak pernah lelah ku menunggumu
Hingga aku punya kamu

Selamanya
Aku milikmu
Takkan pernah lelah ku menunggu
Hingga punya kamu

Tuesday, December 9, 2008

:: bEauTy aNd tHe beasT ::

Tale as old as time
True as it can be
Barely even friends
Than somebody bends
Unexpectedly

Just a little change
Small, to say the least
Both a little scared
Neither one prepared
Beauty and the beast

Ever just the same
Ever a surprise
Ever as before
Ever just as sure
As the sun will arise

Tale as old as time
Tune as old as song
Bittersweet and strange
Finding you can change
Learning you were wrong

Certain as the sun
Rising in the east
Tale as old as time
Song as old as rhyme
Beauty and the beast.

Tuesday, December 2, 2008

NeTTeR sEjaTi

Dari hasil soalselidik mengenai tanda-tanda seseorang itu merupakan netter sejati ialah:
1. Mas kawin yang anda minta di hari pernikahan adalah seperangkat komputer dan modem. Tunai !
2. Loceng di rumah anda tercatat "Click Here to continue"
3. Pintu bilik mandi anda tercatat "This site contains Adult Material, please verify your age"
4. Anda menanyakan apakah ada email baru untuk anda kepada Posmen yang datang.
5. Mimpi anda selalu berawal dengan http://www.
6. Anda menggunakan search engine untuk mencari anak anda yang sudah tiga hari tidak pulang ke rumah.
7. "Unable to locate your server !," kata anda ketika menerima salah panggilan.
8. Anak-anak anda diberi nama Salim.gov agar kelak dia jadi Pegawai Daerah; Noraini.org agar kelak jadi wanita aktif; dan Harun.edu agar kelak dia jadi mahasiswa sejati.
9. Suara dengkuran anda mirip dengan bunyi Handshake modem.
10. Anda susah menggerakan jari anda kerana anda sudah online selama 36 jam.
11. Anda menonton filem "The Net" .... 63 kali.
12. Ketika kereta anda menyondol kereta lain di simpang jalan, yang pertama anda cari adalah butang "UNDO".
13. Isteri anda meletakan rambut palsu di atas monitor anda untuk mengingatkan anda seperti apa ia kelihatan.
14. Anda memberi nama anak anda Eudora, Netscape dan Mirc. Dan kalau anda lebih demokratik anda akan memberi nama anak anda Linux.
15. Anda memperkenalkan diri sebagai : youremail@yourdomain.com
16. Anda membuat tatoo di badan anda yang berbunyi "This body best viewed with Internet Explorer 5.5 or higher."
17. Anda akan mengakses http://www.xxx.com bila tengah bosan dengan pasangan anda.
18. Anda meninggalkan kaunter tiket kereta api dengan berkata "request time out !!!"
19. Ketika hidup anda mengalami kekecewaan, anda akan berasa sangat menyesal mengapa tubuh anda tidak dilengkapi dengan butang Ctrl-Alt-Del.
20. Anda yang membaca blog ini sampai habis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::