Mami+Walid=Naufal

Mami + Walid

Daisypath Anniversary tickers

Lovely Naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Nak Berjimat Macam Mami...???

Saturday, September 28, 2013

Owh boy...owh boy...its a ......

Salam semua..

Petang tadi mami dah ajak walid dengan naufal pegi tengok adik baby...walaupun masa check up ngan doc mmg dia dah scan tapi saje nak buat scan 3d/4d jugak..sebab masa naufal dulu kitorang buat..jadi untuk berlaku adil dengan adik baby, kitorang pun buat jugak la..hehehe...

Alhamdulillah..adik baby membesar dengan baik..kepala, badan, jantung semua mengikut kiraan tarikh yang betul..cuma kaki je panjang sikit..sama je dengan abang naufal dulu..

So insya Allah akhir tahun atau awal tahun depan naufal akan jadi abang besar...hehehe..buat masa ni naufal memang sangat sensitif...pantang tinggi suara sikit memangla dia mula menangis...sikit2 nak merajuk..hope nanti boleh jadi abang yang baik dan boleh lah tolong2 mami..

Jantina adik baby...???



Insya Allah..doakan yang baik2 aje ek..

posted from Bloggeroid

Tuesday, September 17, 2013

Dulu Lain, Sekarang Lain



Orang kata, dulu lain sekarang lain..

Dulu bujang, sekarang dah kahwin..

Dulu masa bercinta, lambat sikit balas sms mula nak merajuk...sekarang sampai sudah tak balas sms takde pulak rasa apa-apa...

Dulu satu hari berkali-kali telefon..kadang2 cuma tanya tengah buat apa je..sekarang kalau dapat missed call pun dah untung sangat2...

Dulu pantang terpandang orang lain, mula lah tarik muncung kata dah tak sayang...sekarang duduk sebelah orang lain pun dah gak heran..pandang sebelah mata pun tidak...

Kenapa agaknya boleh jadi macam tu ye -- dulu lain sekarang lain...

Sebab dulu belum jadi hakmilik, sekarang dah sendiri punya? Atau dulu memang lain, sekarang memang kena lain...

Mode:: membebel mengadap kerja yang banyak sambil tensi tqk dapat pegi pasar malam sebab dah hujan...

posted from Bloggeroid

Monday, September 16, 2013

Binar Bening Berlian

Salam semua..

Tajuk tu sebenarnya takde kena mengena pun dengan entri ni..sebab masa nak menaip ni tgh layan cite tu so letak je la tajuk tu..hehehehe...

Rasanya dah lebih 6 bulan umo adik Naufal dalam perut mami ni..tapi jauh betul beza masa pregnantkan Naufal dulu..masa Naufal, 6 bulan dia da start main bola da dalam perut..tp adik Naufal ni macam malu2 je nak gerak2..kekadang je rasa dia bergerak..itu pun takdela sekuat Naufal dulu..kadang2 macam risau pun ada...sihat tak adik Naufal ni..kenapa dia tak cergas ek..tapi bila pikir setiap baby tu perkembangan dia berbeza2 jadi mami malas nak fikir bebanyak...lagipun kalau pegi check up doktor pun takde cakap apa-apa..dia cuma cakap adik Naufal sihat dan perkembangan dia selari dengan usia dia..so tawakal jela..insya Allah takde apa pun..maybe mami je yang terlebih risau...

Pregnant kali ni sebenarnya sama je dengan Naufal dulu..masih lagi pergi check up sendiri memandangkan walid semakin bizi..pernah cuba bawak Naufal tapi dengan dia yang tak boleh langsung orang lain pegang mami memang berdrama swasta la kat klinik tu..hehe..so lenkali memang tak bawak la kan...cuma kadang2 mami rasa ralat jugakla..sebab pregnant kali ni mami macam tak menang tangan sangat..dengan kerja lagi, kerja umah lagi, Naufal lagi..kadang2 mmg mami lupa langsung nak makan ubat...susu pun jarang2 sangat minum sebab tak sempat or selalunya terlupa..sorry ye adik Naufal...

Naufal pulak makin hari makin manja..hati jadi sensitif sangat..agaknya dengar orang keliling asik cakap -- tunggula nanti bila dah ada adik -- jadi dia mcm takut kot..kesian dia..mami harap bila ada adik Naufal nanti mami boleh jadi lebih kuat -- mental dan fizikal -- sebab mami ada 2 orang buah hati nak dijaga...

Okla..nak pegi main ngan Naufal jap..lenkali sambung lagi..hope lepas install blogger apps ni mami akan lebih rajin update blog..heheh..

Till then...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MoRe saViNg For mY BaBy ::

:: do yOu LoVe To save? ::